https://www.youtube.com/watch?v=PftTY9b3Zwg&feature=youtu.be

Samsun'da kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak, eski rektör dolandırdıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 25 Şubat'ta Samsun’da bulunan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kurucu Rektörü emekli öğretim üyesi N.T.O'yu telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis olarak tanıtarak, "Banka hesaplarınız ele geçirilmiş, şüphelileri yakalamak için operasyon yapıyoruz." diyerek harekete geçtiler.

117 BİN DOLAR DOLANDIRDILAR
Bankadan 117 bin dolar çekerek evine dönen N.T.O, kapısına gelen zanlılardan Suriye uyruklu H.A.M. (23) ve M.E.A.A'ya (22) parayı teslim etti.Daha sonra dolandırıldığını anlayan N.T.O. polise başvurdu.Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın ardından yürüttüğü çalışmada tespit edilen şüphelileri sıkı takibe aldı.

2 AYRI ŞEHİRDE YAKALANDILAR
Ekipler, H.A.M. ve M.E.A.A'yı Ankara'da bir başkasını dolandırmak üzereyken suç üstü yakaladı. 28 Mart'ta adliyeye çıkarılan zanlılar, tutuklandı. Soruşturma devamında dolandırıcılık şebekesi çökertilmesi için teknik ve fiziki çalışma yürüten ekipler, Eskişehir ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

ÇETE ÇÖKERTİLDİ
Operasyonda örgüt lideri olduğu belirlenen A.A. (35) ile telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan M.Ş. (41) Şanlıurfa'da, aradıkları telefon hatlarının sahibi İ.D. (20) ise Eskişehir'de yakalanarak, şebeke çökertildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

Haber: Mustafa İNAN