https://youtu.be/hma7KOW2xDg

Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Sizce engellilere sunulan haklar yeterli mi?” sorusunu yanıtladı. Vatandaşların birçoğu hem şehrin engellilere uygun olmadığını hem de bazı vatandaşların görme engelliler için yapılan sarı bantların üzerine araç park ederek düşüncesiz davrandığını söyledi.

SORUMSUZLAR VAR
Erhan AKÇA: Engelliler için sunulan hakları yeterli bulmuyorum. Samsun'da yollarda, toplu taşıma da ve özel binalara girişlerde engelliler için yapılmış bir şey yok. Görme engelliler için yapılmış sarı bantların üzerine ise araba park etmek gibi sorumsuz davranış sergileyen insanlar var.

HASSASİYET GEREKİYOR
Hayrettin KAYA: Engellilerin hakları olduğuna dair gösterilen bir şey bile yok. Toplu taşıma araçlarında, onlar için özel basamak yok ve bu nedenle çoğu engelli toplu taşıma araçlarını kullanamıyorlar. Engelliler için düzenlenen kaldırımlara arabalar park ediyor.

HAKLARI KORUNMUYOR
Muharrem PEHLİVAN: Engellilere sunulan hakları yetersiz buluyorum. Onlara engelli dememiz bile üzücü bir durum olabiliyor. Engellilerin hak ve hukuklarını hiçbir şekilde korumuyoruz. Toplum konuda yeterli bilgiye ve bilince sahip değil.

BİLİNÇLİ DEĞİLİZ
Merve PEHLİVAN: Vatandaşlar olarak engelliler konusunda bilinçli değiliz. Çocuklar bu tür konularda küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmeye başlamalı. Engelliler için yapılmış olan alanlara araba park ediliyor. Ayrıca haklarının da yetersiz olduğunu düşünüyorum.

İMKANLAR KISITLI
Emel ÖZKAYA: Engellilere sunulan hakları yetersiz buluyorum. Dışarı çıktıkları zaman imkanlar çok fazla kısıtlı. Yollar ve toplu taşımalar da engellilerin kullanımına uygun değil. Hepimiz engelli adayıyız ve bunun bilincinde yaşamalıyız.
BİLİNÇLENDİRİLSİN
Hüseyin AKSAKALLI: Engellilere sunulan haklar yeterli. Fakat vatandaşlar bu konuda çok bilinçsiz. Devletimizin engellilere sağladığı imkanlar oldukça iyi. Bazı alanlarda engellilerin giriş çıkışı konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu konuda vatandaşlar bilinçlendirilmeli.
SIKINTILAR YAŞANIYOR
Ülkü ŞENDERE: Engellilere sunulan hakları yetersiz buluyorum. Özellikle de yollarda ve toplu taşımalarda oldukça sıkıntılar yaşıyorlar. Vatandaşlar da bilinçlenmeli ve engellilere destek olunmalı.
YARDIMCI OLUNMALI
Alaaddin KORKMAZ: Engellilere sunulan haklar yeterli değil. İlk olarak engellilere saygılı davranmamız gerektiğini herkese öğretmemiz gerekiyor. Engelli insanların her konuda bir adım önde olmaları lazım. Yollar engellilerin kullanımına uygun değil, bu konuda çok sıkıntılar yaşanıyor.

SAYGI DUYULMALI
Batuhan ÇAĞLAR: Engellilere sunulan haklar bende yeterli değil. Toplu taşıma araçlarının engellilere uygun olmadığını düşünüyorum. Vatandaşlar engelliler konusunda bilinçlendirilmeli ve saygılı olmalı.

HAKLAR YETERSİZ
İsmail MELEK: Engellilere verilen hakların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yollardaki rampalar yok denecek kadar az. Kaldırımlar uygun değil. Samsun, bir engellinin zor yaşayacağı bir şehir. Biz de bir gün engelli olabiliriz ve bunu düşünerek hareket etmeliyiz.

Esra VURAL