Samsun'da eğitim sendikalarının şube başkanları, yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili yaptığı açıklamalarda ikiye bölündü

Türkiye'de pandeminin gölgesinde, okul öncesi ve 1. sınıfların bugün itibariyle yüz yüze eğitime başlaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, doğru bir şekilde alınan tedbirlerle ve sınıf mevcudunun düşürülerek eğitime başlamanın doğru olacağını, Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu ile Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara ise, okulların açılmasının doğru olmadığını ve vaka sayılarının artacağını düşündüklerini söyledi.

SAYI ARTIRILMALI
Eğitimde doğru bir şekilde tedbirler alınarak ve sınıf mevcudunun düşürülerek eğitime başlamanın doğru olduğunu düşündüklerini söyleyen, "Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız,"Öğretmen arkadaşlarımızın ve velilerimizin kaygılarını anlıyoruz ancak sadece ülkemizde değil, Dünya'nın birçok ülkesinde eğitim öğretimin başlatıldığını, öğrencilerin okula gittiğini ve vaka durumuna göre devam ettiklerini görüyoruz. Okulların, ihtiyaç duymuş olduğu hijyen malzemelerinin temin edilmesi ve personel sayısının arttırılmasına katkı sunularak güvenli ortamlar haline getirilmesi gerekiyor. Ziyaret ettiğimiz okullarda güvenli bir okul oluşturma gayretini görmüş olduk. Personel sayısının arttırılması ile ilgili de bakanlığın destek olmasını bekliyoruz" diye ifade etti.

ENDİŞE DUYUYORUZ
Okulların yüz yüze eğitime başlamasını herkesten ve her şeyden çok istediklerini ifade eden Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu; "Okulları yüz yüze eğitime açarken okuldaki öğrencilerin, okula gelen velilerin ve eğitim emekçilerinin sağlığını gözetecek, pandemi koşullarına uygun tüm tedbirlerin, okullarda alındıktan sonra açılması noktasında ısrarımız var. Bu süreçte vaka sayısındaki artış nedeniyle hem çocuklarımız, hem eğitim emekçisi arkadaşlarımız hem de velilerimiz için endişe duymaktayız" dedi.

HAZIRLIKLAR YETERSİZ
Bu yıl eğitim-öğretim yılının ilk defa olağanüstü koşullarda başlayacağını belirten Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, "Öğrenciler bir an önce okullarına kavuşmak istiyorlar fakat koronavirüs nedeniyle böyle bir zamanda okulların açılmasının vakaların artmasına sebep olacağını düşünüyoruz. Biz çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve toplumun sağlığını düşünüyoruz. Okullardaki koşulları yeterince hazırlanabildiğinde okullar açılabilir. Ancak şu an itibariyle yaşadıklarımız ve gördüklerimiz henüz bu hazırlıkların yeterli olmadığını gösteriyor" dedi.