https://youtu.be/ogcD6YYssN0

Samsun'da döner ustası Halil Ad, vatandaşların et döner yerken etin sert olmamasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde faaliwt gösteren Bolkes Döner'in ustası Halil Ad, döner yerken etein sertliğine ve kokusuna dikakt etmeleri gerektiğini belirtti.

UCUZA KAÇILMAMALI
Ad, ette ucuza kaçılmaması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlar et döner yerken sert olmamasına ve kokmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. İnsanlar damak zevkini az çok anlayabilir ve bununla da etin iyi olup olmadığını anlayabilirler. Gerçek et dönerin olması gereken fiyat 10 lira ve üstü olması gerekiyor. Ucuz dönerlerde her zaman sıkıntı yaşanır. Vatandaşlarımız ucuza kaçmamalı. Kurumsal bir firma olduğumuzdan dolayı bize verilen fiyat doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.

TADINDAN DA ANLAŞILIR
Et alırken de dikkat edilmesi gereken husuları paylaşan Ad şunları söyledi: "Vatandaşlar et alırken ilk olarak rengine bakmaları gerekiyor. Et eğer kararmış ise o eti almamaları lazım. Çünkü hakiki et kendini renk ve lezzet olarak belli eder. Etin iyi olup olmadığını tadından da anlayabiliriz. Biz işletmemizde elimizden geldiğince taze et alıp titiz davranıyoruz. Vatandaşlara hile yaparak et yedirmek isteyenler oluyor, insanları kandırmanın bir anlamı yok. Herkes kendini kandırır, hile yapanlar bir sefer inandırır. Lezzet her zaman ön plandadır."