https://youtu.be/zJXB9L_o570

Samsun'un İlkadım İlçesi Şevketiye Caddesi'nde bulunan ve atıl durumda olan eski Köy Hizmetleri Lojmanı kaderine terk edildi.Özel İdare kapatıldıktan sonra boşaltılan lojmanların akıbeti, üzerinden 7 sene geçmesine rağmen hala belli olmadı. Yetkililerin konu ile ilgili bir çalışmasının olup olmadığı mahalle sakinleri tarafından bilinmezken, çevrede yaşayan vatandaşlar binanın güvenlik açısından sorun teşkil ettiğini, bina ile ilgili gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını istediklerini söyledi.

RESTORE EDİLSİN
Hakan KÜÇÜKKAYA: Yaklaşık 20 senedir burada esnafım. Bu bina köy hizmetlerinin lojmanıydı. Ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne geçti ve binanın içerisi boşaltıldı. Vatandaşlar haliyle mağdur oldu. Şimdi ise sarhoşve hırsızların meskeni olmuş durumda. Binadan cam parçaları düşmeye başladı. Büyük bir sorun. Geçtiğimiz günlerde binadaki su saatleri çalındı. Her gün başka bir sorunla karşılaşıyoruz. Bu bina ya restore edilmeli yada kamu yararına işletilmelidir.

ÇÜRÜMEYE BAŞLADI
Ömer GENÇ: Atıl durumda olan bina ilk önce köy lojmanıydı. Önce İl Özel İdare'ye sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. En son da Milli Emlak'a geçtiğini duyduk. Binanın akıbeti belli değil. Çürümeye başladı. Artık sarhoşların mekanı oldu burası. Hem esnaf hem de mahalle sakini olarak rahatsızım. Sorunun biran evvel çözülmesi gerekiyor.

ÖNLEMLER ALINMALI
Kasım KOÇ: 100.yıl Bulvarı ve çevresine bakıldığında bina görüntü ve güvenlik açısından sorun teşkil ediyor. Yetkililerin binayla ilgili gerekli önlemleri alması gerekiyor. Yıkılacaksa yıkılmalı ya da kamu yararına kullanılmalıdır.

DURUM İÇLER ACISI
İsmail KURT: İki gün önce emniyet güçleri balkondan girip içerideki sarhoşları dışarıya çıkarttı. Bina daha önce köy hizmetlerinin lojmanıydı. El değiştirdikten sonra durumu içler acısı oldu. Binanın sorunlarının çözülmesi için bir ihale yapılmalı yada bina bir şekilde kamu yararına göre değerlendirilmelidir.

ÇÖZÜM BULUNMALI
İmdat KELEŞ: Eskiden lojman olan bina vatandaşlar için büyük sorun teşkil etmektedir. Giriş katının, tüm camlarını yoldan geçenler kırdı. İçerisi de pislik yuvası. Bina evimin tam karşısında ve camı açtığımda kötü bir görüntüyle karşılaşıyorum. Kısaca yetkililerin konuya biz çözüm bulması gerekiyor.

TEHDİT EDİYOR
Hamdiye AKDEMİR: Binaların boş bırakılmasından yana değil, değerlendirilmesinden yanayım. Çünkü boş bırakıldığında ne olduğu belli olmayan kişiler, bina içerisine girip farklı şeyler yapıyorlar. Buda mahalleli ve esnafı tehtit ediyor. Boş kalacağına değerlendirilmelidir.

KENDİ HALİNE BIRAKILDI
Ömer Can ALBAYRAK: Atıl olan bina bizim için sorun teşkil ediyor. Çünkü camları dökülen içerisinde sarhoşların barındığı bir mekan istemiyoruz. Bina kötü bir görüntüye sahip. Yetkililer tarafından da herhangi bir çalışma söz konusu yok. Kendi haline bırakılan binayla ilgili çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz.

Esra VURAL