https://www.youtube.com/embed/eEYDS72HUgg

Karadeniz'de palamutta yaşanan bolluğun ardından havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başladı.

Samsun'da balık tezgahları kilogramı 5 ila 10 lira arasında değişen hamsiyle doldu. Tezgahların hamsiyle dolmasıyla birlikte, diğer balık fiyatlarının da düştüğünü söyleyen Balıkçı Kurtçu Aydın, hamsinin bir hafta sonra daha da bollaşacağını belirtti.

5-10 LİRA
Hamsi fiyatlarının iyice düştüğünü dile getiren Kurtçu Aydın, ''Hamsinin fiyatları iyice düştü. 5-10 lira arasında satıyoruz. Palamut gitti peşine hamsi geldi. Bunların hepsi göç balığı olduğu için biri gider biri gelir. Bu sene balık Karadeniz'de bol olacak. Balıkları vatandaşlarımızla buluşturmak için uğraşıyoruz. Bol olursa bizim de vatandaşımızın da yüzü güler. Gelen yasak ve kısıtlamalarla beraber insanlar hamsiye yöneldi. Evinde yapıp yemek istiyor'' dedi.

DİĞER BALIKLARI ETKİLEDİ
Hamsinin diğer balık fiyatlarını da etkilediğini söyleyen Aydın, ''Hamsi olmasaydı somonun fiyatı 30 lira olurdu. Hamsi olduğu için 15 liraya satıyoruz. Hamsinin tezgahlarda oluşu tüm balıkların fiyatını düşürdü. Hamsinin fiyatları normal durumda. Daha yeni yeni tezgahlara geldi. Zamanla büyüyecek ve güzelleşecek olan hamsi tezgahları şenlendirecek. Şu an güzel ama biraz daha zaman geçtiğinde çok daha güzel olacak. Bir hafta sonra hamsi daha da bollaşacak. 50-60 kasa balık sattık, satmaya da devam ediyoruz'' diye konuştu.