https://www.youtube.com/watch?v=kcAEDV9P7yY

Samsun'da balıkçılar, yeni av sezonun başlamasıyla ağlarını balıkla doldurdu. Balıkçı tezgahları şenlendi
Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile birlikte gece denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Samsunlu balıkçı esnafının tezgahlarını süsledi. Balıkçı esnafı Onurcan Köse Busene balığın bol olacağını ve bu durumdan balıkçı esnafının da vatandaşında mutlu olduğunu söyledi.


MUTLUYUZ
Eylül ayının balıkçıların umudu, mutluluğu olduğunu ve bu sene Karadeniz sularında balığın bol olacağını belirten Balıkçı esnafı Onurcan Köse, "1 Eylül itibari ile "Vira Bismillah" diyerek balık sezonumuzu açtık. Denizlerimizde bu sene balık bol buda demek oluyor ki bol bol balık yiyeceğiz.Balık sezonundan önce yaz balıkları (kültür balıkçılığı) dediğimiz somon, levrek, çupra satıyorduk. Şuan ise av sezonun başlamasıyla taze taze denizden çıkan mezgit, istavrit, çinekop, palamut, barbunya gibi bir çok balığımız tezgahlarımızı süsledi. Bundan vatandaşta mutlu balıkçı esnafı olarak bizde mutluyuz. " diye konuştu.


UCUZA BALIK YİYECEK
Fiyatların uygun olduğunu denizde balığın bol gitmesi halinde de fiyatların dahada düşeceğini ifade eden Köse, "Bugün baktığımızda mezgitin fiyatı 10 TL, barbunya 15 ila 20 TL arasında değişiyor, palamut 10TL, istavrit 15 TL, Somon 25 TL, Levrev ve Çupra 35 TL'den tezgahları süslüyor. Ama sezon böyle giderse bu sene vatandaş ucuz balık yiyecek gibi duruyor" ifadelerini kullandı.


BU SENE BOL OLACAK
Balığın bu sene bol olacağını vatandaşında balıkçılarında sezondan mutlu olduğuna değinen Kurtçu Aydın, "4 aydan beri yasak vardı. 1 Eylül itibariyle balık sezonumuz açıldı. Hem balıkçı esnafı olarak biz hem de vatandaş mutlu. Eylül aynın 15'inden sonra balığın daha da artmasını bekliyoruz. Havalarda soğuyunca balık daha da lezzetli olur. Gelen haberlere göre bu sene balık bol diyorlar. İnşallah bol olur" diye konuştu.


AFİYETLE YİYECEĞİM
Vatandaş olarak av sezonunun açılmasından mutlu olduklarını belirten Ahmet Tekiner, Vatandaş olarak av sezonunun açılmasını dört gözle bekliyorduk. Sonunda açıldı. Açılır açılmaz balıkçıların yolunu tuttum. 3 kilo levrek alıp tavada güzelce kızartıp afiyetle yiyeceğim. "dedi.
Esra VURAL