Av sezonun açılmasını sevinçle karşıladıkladıklarını belirten balıkçı Onurcan Köse, "Bu sene Karadeniz'de balık bol olacağa benziyor. Sezondan umutluyuz" dedi

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile birlikte gece denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Samsunlu balıkçı esnafının tezgahlarını süsledi. 

DURUMDAN MEMNUNUZ

Sezonun ilk balıklarına rağbet olduğunu belirten balıkçı Onurcan Köse, sezonda balığın bol olacağına dair sinyallerin alındığını ve bu durumdan memnun olduklarını söyledi.  

VATANDAŞ DA ESNAF DA MEMNUN

Bu sene Karadeniz'de balığın bol olacağını belirten Balıkçı esnafı Onurcan Köse, "1 Eylül itibari ile 'Vira Bismillah' diyerek balık sezonumuzu açtık. Denizlerimizde bu sene balık bol. Bu da demek oluyor ki bol bol balık yiyeceğiz. Balık sezonundan önce yaz balıkları (kültür balıkçılığı) dediğimiz somon, levrek, çupra satıyorduk. Şu anda ise av sezonun başlamasıyla taze taze denizden çıkan mezgit, istavrit, çinekop, palamut, barbunya gibi bir çok balığımız tezgahlarımızı süsledi. Bu durumdan vatandaş da, balıkçı esnafı da memnun" dedi. 

BALIK BOL OLACAK

Balığın bollaşması halinde de fiyatların daha da düşeceğini ifade eden Köse, "Bugün mezgitin fiyatı 10 TL, barbunya 15 ila 20 TL arasında değişiyor. Palamut 10 TL, istavrit 15 TL, Somon 25 TL, Levrek ve Çupra ise 35 TL'den satılıyor. Ama sezon böyle giderse bu sene vatandaş bu kış ucuz balık yiyecek gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

AFİYETLE YİYECEĞİM

Vatandaş olarak av sezonunun açılmasından mutlu olduklarını belirten Ahmet Tekiner ise, "Av sezonunun açılmasını dört gözle bekliyorduk. Açılır açılmaz  da balıkçıların yolunu tuttum. Balık yemeyi çok özledik.     3 kilo levrek alıp tavada güzelce kızartıp afiyetle yiyeceğim" diye konuştu. 


Esra VURAL