https://youtu.be/oTN1RRXlFpY

Samsun Limanı'nda uzun süre devam eden yükleme sırasında gemiden çıkan toz bulutu vatandaşların tepkisine neden oldu

Samsun Limanı'nda gemiye yükleme yapıldığı sırada vatandaşlar sahilde çok fazla duman olduğunu, çevreye ve sağlığa zarar verdiğini düşünerek şikayette bulundu. Rüzgarın etkisiyle sahile kadar ulaşan toz bulutu çevreye verdiği kirlilik nedeniyle vatandaşları isyan ettirdi.
Vatandaşlar sahil kenarında oturamadıklarını yetkililerin konuya çözüm bulmasını insan sağlığının tehlikeye atıldığını ifade etti.

ÇÖZÜM BULUNMALI
Orhan KESKİN: Sahil kenarında bile rahat bir şekilde oturamıyoruz. Limandan çıkan dumanlar zehir gibi bizlere işliyor evlerimize kadar da geliyor. Çıkan bütün duman olduğu gibi insanlara zarar veriyor. Dumanın ne olduğunu da bilmediğimiz için nasıl bir zararı olacağını da bilemiyoruz. Yetkililer buna çözüm bulmalı.

HERKES RAHATSIZ
Harun UÇAR: İnsan sağlığını tehlikeye atıyorlar.Bu duman tüm herkesi rahatsız ediyor.Bu limandaki gemiler sürekli duman çıkarıyor ilk defa olan bir şey değil.

HAYATIMIZ TEHLİKEDE
Alaaddin DÜLGER: Koronavirüsten dolayı zaten korkuyoruz bu duman da hayatımızı tehlikeye atıyor. Üç,dört gündür bu duman devam ediyor,fakat her yük aktarmasında bu duman çıkıyor.

SAĞLIĞIMIZ BOZULABİLİR
İlyas ÇELİK: Sahilde oturduğumuz halde limandan gelen dumanlar bizi oldukça rahatsız ediyor. Rahat bir şekilde temiz hava da oturamıyoruz. Dumanın neden çıktığını bilmediğimiz için de sağlığımız açısından kötü etkileyebilir.

İZİN VERMEMELİYİZ
Hasan ORHAN: Sahilde yürürken bu dumanı görmek bizi çok fazla üzüyor. KOAH hastalığım olduğundan dolayı bu oluşan duman beni kötü etkiliyor. Temiz havanın bu şekilde bozulmasına izin vermemeliyiz.Yetkililer bir çözüm bulsun.

Tuğba SÖYLEMEZ, YASİN YILDIZ