https://youtu.be/6UC8qp1LMcs

Samsun Tabip Odası'nın bugün başlayan Olağan Genel Kurulu'nde konuşan Başkan Murat Erkan, "Samsun'a ve ülkemize sağlık anlamında katkı sunmaya çalıştık. Yıllarca beraber çalıştığım, değer verdiğim ve güvendiğim arkadaşım Uzm.Dr. Funda Furtun'a yönetim kurulu başkanlığını bırakacağım için gururluyum" dedi

Samsun Tabip Odası'nın iki gün sürecek, 2020-2022 yılları arasındaki yönetimini ve çalışma programını belirleyecek olan Olağan Genel Kurulu başladı. Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan genel kurulun ilk gününde, 2018-2020 yılları arasındaki faaliyet raporu açıklanarak, başkanlık bayrağını teslim edecek olan Dr. Murat Erkan ile başkan adayı Uzm.Dr. Funda Furtun konuşmalarını gerçekleştirdi.

BAYRAK DEVİR TESLİMİ

Türkiye ve Samsun'da sağlık alanında iki yılı aşkın süredir katkı sağlamaya çalıştığını belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "İki yılı aşkın süredir elimizden geldiğince Samsun Tabip Odası yönetim kurulu olarak bir mücadele yürüttük. Samsun'a ve ülkemize sağlık anlamında katkı sunmaya çalıştık. Yıllarca beraber çalıştığım, değer verdiğim ve güvendiğim arkadaşıma yönetim kurulu başkanlığını bırakacağım. Bizim çabalarımız, çalışmalarımız, toplumun sağlık hakkına sahip çıkma mücadelemiz, bizim sürdürdüğümüz gibi hatta daha da üst seviyede devam edecektir" diye konuştu.

GAYRET EDECEĞİZ

Samsun'da 2015 yılında hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi, Samsun Tabip Odası Başkan Adayı Uzm.Dr. Funda Furtun, "Samsun Tabip Odası tarihinde ilk defa bir kadın olarak başkan adayı olmaktan şeref ve onur duyuyorum. Bu süreçte Murat Bey ve yönetim kurulumuzla çalıştık. Sağlık emekçilerinin, meslektaşlarımızın uğradıkları şiddet karşısında her zaman yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bayrağı devralıp en iyi şekilde teslim edene kadar gayretlerimize devam edeceğiz" dedi. SEÇİM YARIN Yarın Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 09.00'da başlayacak ve 17.00'ye kadar sürecek genel kurulda, bin 700 üye oy kullanarak yeni yönetim kurulunu belirleyecek.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ