Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan 103 dönümlük 'Samsun Millet Bahçesi'ne övgüler yağdırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapımını sürdürdüğü 207 millet bahçesinden biri olan Samsun Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle katıldığı törenle açıldı.

ÇOK BEĞENDİ 
Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ankara'dan Samsun'a bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, havadan görüntülerini izlediği Samsun Millet Bahçesi'ni çok beğendiğini belirterek, övgüler yağdırdı.

SAMSUN'A ÇOK YAKIŞIR
Gülsan Sanayi Sitesi kaldırıldığında, alanın Millet Bahçesi'ne dahil edilerek içerisine Selahaddin Camii yapılacağını açıklayan Vali Kaymak'ın sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kim yapacak' diye sordu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız, proje hazırlık aşamasında' cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Samsun'a çok yakışır, yalnız projeyi görmek istiyorum" dedi.

CAZİBE MERKEZİ
Millet Bahçesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlara olan sevgisinin bir göstergesi olduğunu belirterek, kendisine teşekkür eden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Gülsan Sanayi Sitesi taşındığında orası yıkılacak ve Millet Bahçesi'ne eklendikten sonra Samsun'un yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

DÖNÜM NOKTASI
Millet Bahçesi'nin açılışının Samsun için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Millet Bahçesi, Gülsan ve Doğupark ile birleştiğinde toplamda 662 dönümlük bir alanı Samsun'a kazandıracağız. Samsun, kentin kalbinde, dünyada çok az sayıda örneği bulunan bir yeşil dokuya sahip olacak" dedi.

GENİŞ KATILIM
Samsun Millet Bahçesi'nin açılışına ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu,  ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Merve İLHAN-Mustafa İNAN