https://youtu.be/nt-fayO0vco

Karadeniz'in incisi olarak adlandırılan Samsun, birbirinden farklı doğal güzellikleri ve lezzetleri ile ilgi çekmeye devam ederken hem yurtiçinden hem de yurt dışından gelen misafirlerine eşsiz güzellikler sunmaya devam ediyor. Biz de Samsun Canlı Haber olarak vatandaşlara, "Samsun deyince aklınıza gelen üç şey" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

ATATÜRK GELİYOR
Durmuş Yiğit: Samsun deyince aklıma öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi için Samsun'a ayak basması geliyor. Ardından Bandırma Vapuru ve doğal güzelliklerle dolu Bafra'daki Kuş Cenneti aklıma geliyor.

KAZ TRİDİ GELİYOR
Sena COŞKUN: Samsun deyince aklıma 19 Mayıs'ta yapılan kutlamalar geliyor. Yemeklerine bakıldığında ise kaz tiridi ve güzeller güzeli denizi aklıma geliyor. Bunlar Samsun'un olmazsa olmazı.

DENİZ OLMAZSA OLMAZ
Ferruh ATALAY: Samsun, deyince aklıma ilk önce denizi geliyor. Daha sonra ulaşım kolaylığı ve son olarak da diğer büyükşehirlere göre hayatın biraz daha ucuz olması.
ATAKUM SAHİLİ
Nihayet ALPARSLAN: Ankara'dan Samsun'a geleli 30 yıl oldu. Gerçekten güzel bir şehir. Samsun deyince aklıma Atakum sahili, yöresel yemekleri ve bir de vatandaşların sıcakkanlılığı geliyor.

DİLLERE DESTAN PİDEMİZ
Hülya AYDIN: Samsun deyince ilk başta Atatürk Heykeli aklıma geliyor. Çünkü şehrimize gelip de heykeli göremeyenleri Samsun’a gelmiş saymıyor. Ardından dillere destan pidemiz ve upuzun bir sahilimiz var.
KARADENİZ'İN PARİSİ
Ayşe GÖZDE: Samsun Karadeniz Bölgesi’nin adeta Paris'i diyebilirim. Samsun'un deyince aklıma simit, pideive upuzun sahili aklıma geliyor. Eskiden Ordu sahili konuşulurdu ama şimdi bizim sahilimiz konuşuluyor.

TABİ Kİ ‘EEELLİ BEŞ’
Orkan ÜGEY: Samsun deyince her kelimenin sonuna koyulan ‘-da’ eki, 55 rakamını söylerken ‘eeelli beş’ uzatılması. Çünkü bunu sadece Samsunlular yapıyor. Yemeklere baktığımız zaman da pidemiz meşhur. Samsun simidi nam yaptı. Son olarak da misafirperverliğimiz ve cana yakınlığımız aklıma geliyor.

AKLIMA İŞSİZLİK GELİYOR
Mustafa BAYRAM: Samsun deyince aklıma Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi Samsun'dan başlatması geliyor. Daha sonra şehrimizin simgesi Bandırma Vapuru geliyor. Gerçekten Samsun harika bir şey. Bölgemizde tek.

BÜYÜK VE GÜZEL
Kebire GÜDELOĞLU: Samsun gezilip görülecek güzel şehirlerimizden bir tanesi. Samsun deyince aklıma gelen üç şeyin en başında Samsun'un gevrek mi gevrek, lezzetli mi lezzetli simidi geliyor. Sonra pidesi ve şehrin büyük ve bir o kadar güzel olması geliyor.

HER ANLAMDA GÜZEL
Musa KILIÇ: Samsun Karadeniz'in incisi. Samsun'da tarihi dokular, doğal güzellikler çok fazla. Samsun'a gezmek için gelen vatandaşlar, bu şehre hayran olup gidiyor. Muhakkak herkesi bekliyoruz.

GÜZİDE ŞEHİRLERDEN
Emin BAŞ: Samsun deyince aklıma Çakallı Menemeni, Bafra pidesi ve fındık geliyor. Samsun Karadeniz'in maviliği ile yeşilliğini birleştiği güzide şehirlerimizden. Samsun'u seviyoruz.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ