https://youtu.be/mlRPhasS_2M

Mikforonlarımıza konuşan Yabancılar Çarşısı esnafı, işlerinin durgun olmasından ötürü satışlarının düştüğünü ve kazanamadıklarını belirtti

Samsun'da Yabancılar Çarşısı esnafı, Kurban Bayram'nda ufak tefek satış yapmalarına rağmen hala ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

GÜNÜ ZOR ATLATIYORUZ
Adil BAYRAK: Yaptığımız satışlarla günümüzü zor atlatıyoruz. Tam anlamıyla bir hareketlilik yok. Bayramda hareketlilik olur dedik onda da çok bir hareketlilik olmadı. Kendi halimizde dükkanımızı çevirmeye çalışıyoruz.

BİRAZ DAHA İYİ
Mecnun ÇATALSAKA: Şuanda turistlerin gelmesi pazarımızı biraz daha rahatlattı. İşlerimiz yüzde yüz değil de yüzde elli oranında arttı. En azından borçlarımızı ödeyebiliyoruz.

KÖTÜ DURUMDAYIZ
Nuri EROL: Bizim en çok kaybımız yurt dışından gelen turist olmadığı için oldu. Gelmiş olanlarda geri dönüyor. Kısaca işlerimiz durgun Bayram geçirdik yazı yaşıyoruz ama ekonomik olarak hala kötü durumdayız.

ŞÜKÜRLER OLSUN
Bayram İKİNCİ: Şuan da durumuz iyi. İşlerimiz bayramdan sonra açıldı. Toptancıdan mal talebinde bulunuyoruz. Kısaca bu günümüze şükür olsun.

ALLAH YARDIM ETSİN
Turan KONUK: Durumumuz pek de iyi değil. Kurban Bayramı'da iyi geçmedi. Koronavirüs vakalarının artması tekrardan gündem oldu. İşlerimiz zayıf Allah yardımcımız olsun.

DURUMUMUZ ORTADA
Halit KOL: Yazın özellikle Ağustos ayında iş yapmamız gerekirken durumumuz ortada. Koronavirüs ekonomimizi etkiledi ama ne yapalım ? Yapacak bir şeyimiz yok. Kurban Bayramı'nda bir hareketlilik oldu. Ama normalde iş yok. Esnaf olarak önümüzü göremiyoruz.

SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ
Murat KOCA: Şuanda esnaf olarak biraz daha işlerimiz arttı. Ama Samsun'a gelen turistlerin geri dönüşü var. Bayram önü biraz hareketliydi. Ama şuanda ay sonu ödemeler var. Satışlarımızda düştü.

DÜZELECEK GİBİ DEĞİLİZ
Erdoğan TURNAGÖL: Esnafın durumu içler acısı. Koronadan önce kazancımızın dörtte birini anca kazanıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Kurban Bayramı'nda sadece iki gün bi hareketlilik oldu. Ondan sonra yine eski durumumuza döndük. İki bayram üç bayramla düzelecek gibi değiliz.

KİMSE UĞRAMIYOR
Yusuf COŞKUN: Ekonomik anlamda koronavirüsten öncede sıkıntılarımız vardı. Ama şuan satışlarımız yarı yarıya düştü. Bunun sebebi de pazarımıza gelenlerin hem yurt içi hem yurt dışı tedirgin olduklarından pazarımıza uğramamasından kaynaklı durumun şuan ne olacağını tam bilmiyoruz.

Esra VURAL , Yasin YILDIZ