Samsun Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı ve çevresini, kentsel dönüşüm kapsamına aldıklarını söyledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde başlayacak çalışmalar neticesinde bir çok binanın kaldırılarak, bölgenin farklı bir çehreye kavuşacağını ifade etti.

KAMULAŞTIRIP KALDIRACAĞIZ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşülen ve Cumhuriyet Meydanı’nda, sokak sağlıklaştırma projesine başladıklarını belirten Başkan Demir, "Cumhuriyet Meydanı çevresinde bir projemiz var. Bulvar AVM ile park arasındaki 2 bina belediyemize ait. Oradaki pastane binası da bize ait. Orada maliyenin bir binası var. Bir de Site Camisi’nin orada defterdarlık binası var.  Alınan karardan sonra orayı bedelsiz talep edeceğiz. Oraları alıp, kamulaştırıp, kaldırmış olacağız. Kendi binalarımızı da kaldıracağız" dedi.

TESPİTE BAŞLIYORUZ

Fuar alanına geçiş noktasında 2 tane yerden üst geçitlerle birlikte bir iniş-kalkış ayağı olacağını kaydeden Başkan Demir, "Direkt karşıdan Cumhuriyet Meydanı’na geçiş olacak. Bir tek fuarı yapmak ile kalmayacağız. Fuar ile de Samsun’u bütünleştireceğiz. Gelecekte de Bölge Adliye Sarayı yapıldığında eski valilik binasının yanındaki eski adliye binasını da kaldırarak, oradan da fuar alanına bir geçiş planlıyoruz. Dolayısıyla Atatürk Anıt Parkı, karşısı ve meydanla birleşmiş olacak. Site Camii ile ilgili de statik inceleniyor. Camiye dokunmadan gerideki tüm alan düzenlenecek. O da olduğunda cami tüm güzelliğiyle ortaya çıkacak. İş hanları da kaldırılınca Cumhuriyet Meydanı’nda bir sokak sağlıklaştırma projesi tespitine başlıyoruz" ifadelerini kullandı.