https://youtu.be/InzOx0B2aC8

Samsun'da etkisini sürdüren salgın vatandaşları ek tedbirler almaya yönlendirdi.  Uzmanlar tarafından önerilen bazı gıda maddelerine rağbet arttıkça fiyatlar da yükseldi. Esnaf Erdem Kutbay vatandaşların ıhlamura rağbet gösterdiğini ve geçen sene kilosu 80 liraya satılan ıhlamuru 120 liraya sattıklarını söyledi 

KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ
Ihlamurun birçok açıdan faydalı bir bitki olmasıyla kış mevsiminin vazgeçilmez çayı olduğunu söyleyen Kutbay, " Ihlamur soğuk algınlığı ve enfeksiyonlar için terlemeyi teşvik etmek, burun tıkanıklığını gidermek, boğaz tahrişini ve öksürüğü azaltmak için kullanılır. Ihlamurun yatıştırıcı etkisinin yanında kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon tedavisinde de kullanılır. Yalnız sadece hasta olduğumuzda içmenin yanında ıhlamurun içimi bakımından yumuşak ve tadının güzel olmasıyla birlikte de kış mevsiminin vazgeçilmez çaylarından biridir" dedi. 

SATIŞIMIZ DEVAM EDİYOR
Koronavirüs sürecinde vatandaşın ek takviye arayışına başladığını ve bu arayaşın başında ıhlamurun olmasıyla fiyatında da artış olduğunu ifade eden Kutbay,"Geçen seneye nazaran ıhlamur fiyatlarında artış gözlemlendi. Geçen yıl 80 TL civarı olan ıhlamur fiyatı bu seneye 120 TL ile giriş yaptı. Artan fiyata rağmen ıhlamura toplumuzda rağbet var. Fiyatı ne olursa olsun ıhlamur satışlarımız devam etmekte " diye konuştu.