Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yürüyüş yaptı

Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yürüyüş yaptı. Yürüyüşte konuşan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "30 Ağustosların ve 10 Kasımların yasaklanması Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir" dedi.

YASAK GETİRİLEMEZ
İlkadım'da daha büyük etkinliklerin yapılabileceğini belirten ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, "Ülkemiz Kritik bir süreçten geçmekte. Kovid-19 nedeniyle mesafeyi koruyarak yürüyüş yaptık. Aslında İlkadım şehrimizde daha büyük etkinlikler yapılabilirdi. Ama bizler Mustafa Kemal'in askerleri olarak her milli bayramımızı kutlamanın azim ve kararlılığı içerisindeyiz. Milli Bayramlar milletindir ve buna asla yasak getirilemez,her milli bayramımızı kutlamanın azim ve kararlılığı içerisindeyiz dedik. Tüm yasaklamalara rağmen milli bayramımızı milletçe kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz. Türk Milletinin tarihi şanlı zaferlerle doludur. 15 temmuzlarda bizim Malazgirtlerde bizim ama bu zaferlerin kutlanabilir olmaısnın yegane adı 30 Ağustos Zaferidir. Bu zafer yasaklamaz. Türk Milletinin kalbinden ve beyninden 30 Ağustos çoşkusu silinemez" diye konuştu.

YAPILAN İHANETTİR
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek kısıtlamanın bir ihanet olduğunu belirterek,"30 Ağustoslar yasaklanamaz. 30 Ağustos'u yasaklayan zihniyet mutlaka emperyalistlerin ve bu ülkeyi işgal etmek isteyenlerin işbirlikçileridir. 30 Ağustoslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler ve 10 Kasımların yasaklanması Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. İhanet çevreleri 30 Ağustos 1923'en önce de vardı şimdi de varlığını korumaktadır. Bu ülkenin topraklarını bu millet kanla kuruldu. Bundan sonraki yıllarda da Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları unutturulamayacaktır. Asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
Yürüyüşe CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu.

Merve İLHAN, Mustafa İNAN