https://www.youtube.com/watch?v=eVFGUx7ZTZ4

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu sağlık çalışanlarına gereken değerin verilmediğini söyledi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde en çok mesai yapan meslek grubu doktor ve hastane personeli oldu. Gün boyunca hummalı bir çalışma yürüten sağlık çalışanları takdir toplarken birçok sorunu da gündeme geldi. Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu, sağlıkçıların emeklerinin karşılığını alamadığını onlara gereken değerin verilmediğini ifade etti.

ÖNCEDEN VERİLMELİ
Cengiz KOCAOĞLU: Sağlık çalışanlarına pandemi sürecinde gerekli değer verilmedi. Bu süreçte bir ek ödeme çıkarttılar ama bu ödemeler sağlık çalışanlarına daha önceden verilmeliydi.

BAŞ TACILAR
Temur SAĞIROĞLU: Sağlıkçılarımızın başımızın tacı olduğunu bu yüzden de herkesin sağlıkçılarımıza değer vermesi gerekiyor. Sağlıkçılarımıza saygısızlık edenler ilk önce kendilerine saygısızlık etmiş olur. Bu yüzden onların hakkı ne ise onun verilmesini istiyorum.

İYİLEŞTİRİLMELİ
Kemal YÜRANUSTA: Pandemi sürecinde sağlıkçılara gereken değerin verildiğini düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarımız hastanede yaşadıkları şiddetten tutun bir çok zorluk yaşıyorlar. Bizim sağlığımız için bizden daha çok çaba sarf ediyor. Bu yüzden özellikle sağlık çalışanlarımızın ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini savunanlardanım.

HAKLARI YENİYOR
Erol ŞENOĞLU: Sağlıkçılara değer verilmediğini hatta kullanıldıklarını düşünüyorum. Sağlıkçılara hala değer verilmeyip ek ödemelerin de eksik verildiğini, haklarının yendiğini düşünüyorum.

DEĞER VERİLMİYOR
Turhan ÜNAL: Sağlıkçılara tam anlamıyla değer verilmediğini düşünüyorum. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sağlık Bakanı ile bir araya gelip sağlıkçıların sorunlarını konuşmuştu ve elde edebildiği tek şey aile hekimlerinin hastayken maaşının kesilmemesi kararıydı. Onun dışında başka bir çalışma olmadı.

HAKLARI VERİLMELİ
Celal YILDIRIM : Sağlıkçılara yeteri kadar değer verilmiyor. Çünkü sağlıkçılar neredese 24 saat çalışıyorlar. Sağlıkçılarımızın hakkı neyse onu vermeliler. Onlar hem kendi ailelerini hem de bizim sağlığımızı düşünerek hareket ediyorlar. Müteşekkiriz.

KARŞILIĞI ALAMIYORLAR
Hüseyin ARIKAN: Sağlıkçılara koronavirüs sürecinde gereken değer verildi. Ama değer vermeyenler de oluyor. Sağlıkçıların çalışmalarına göre hakları olan ücretleri almaları lazım. Fakat genele baktığımızda Türkiye'de çalışan hiç kimse emeğinin karşılığını alamıyor.

SAHİP ÇIKILMIYOR
Mevlüt KIŞLA: Sağlıkçılara sahip çıkılmıyor. Sağlıkçıların doğal hakkı olan ücretleri ne yazık ki çalıştıklarının karşılığı etmiyor. Sağlıkçıların hakkı ödenmez hel şuı pandemi sürecinde bunu daha iyi anladık.

GÖZ ARDI EDİLDİ
Ali İLHAN: Koronavirüs sürecinde maalesef sağlıkçılara hiç bir ekilde değer verilmedi. Sağlıkçıları göz ardı ettiler. Sağlıkçılara yardım yapacağız diyorlar ama belli bir kısma yardım yapıyorlar. Hekimler 20 bin alırken hemşirelere ve asıl sahada olanlara 200 liralık gibi bir yardım yapıyorlar.

EL ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ
Vicdan ERIŞIK: Sağlıkçılara yeteri kadar değer verilmediğin düşünüyorum. Çünkü onların yaşamış oldukları zorlukları görüyoruz. Bir çok sıkıntısı var. Sağlıkçılar o kadar vatandaşla uğraşırken birde şiddet görüyorlar. Sağlıkçılarımızın değerini bilmeliyiz. Onları el üstünde tutmalıyız.

Esra VURAL