https://www.youtube.com/embed/kQQrSUsMUiM

Sorulamızı yanıtlayan vatandaşlar, SASKİ Genel Kurulu'nda sunulan suya indirim talebi önergesinin reddedilmesinin yanlış bir karar olduğunu söyledi

SASKİ Genel Kurulu'nda CHP Grubu'nun gündeme getirdiği, su fiyatlarında TEFE - TÜFE uygulamasının kaldırılması ve indirim yapılması önergesinin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilmesini, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlar, sunulan önergenin mantıklı olduğunu, reddedilmesinin ise yanlış bir karar olduğunu söyledi. Samsunlu vatandaşlar, su faturalarını ödeme noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

DAHA DA ARTIYOR
Celal İSKENDER: AK Parti ve MHP'nin almış olduğu kararı haksız buluyorum. CHP davasında sonuna kadar haklı. Samsun suyu en pahalı bedelle içen iller arasında. Malesef Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyoruz. Buna da halk olarak tepki vermemiz gerekiyor. Biz ne kadar tepki verirsek verelim faydasının olacağını düşünmüyorum. Onlar ne isterlerse onu yapıyorlar. Eskiye göre yüzde 250 fark var. Ödediğimiz su faturası her geçen sene daha da artıyor.

YAZIKLAR OLSUN
Yaşar Akman TEMİZ: AK Parti iyi olan her şeyi reddediyor. Konu zamma geldiğinde çok güzel hamleler yapıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Elektriğe, suya, doğalgaza, her şeye zam yapıyorlar. Vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Bu şekilde devam ederse bu iş yürümez. Su faturalarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. Ben daha 3 ay öncesine kadar 40-50 lira su faturası öderken, şimdi 80-90 lira ödüyorum. Biz size kime çalışıyoruz? Ben parti desteklemiyorum, halk için konuşuyorum. Artık gerçekten faturaları ödemekte zorlanıyorum. Suyumu kesiyorlar, bir de üstüne açma-kapama bedeli ödetiyorlar. Allah'a havale ediyorum.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Ahmet ERBİL: Bu kabul edilecek bir durum değil. İnsanların yararına olacak bir önergeyi kabul etmeleri gerekirdi. Kesinlikle onay vermeleri gereken bir önergeydi. Faturalarımızda yüzde 100'lük artış meydana geldi. Vatandaş su faturasını ödemekte zorlanıyor. Mağduriyet söz konusuyken, yapılacak olan bir indirim güzel olabilirdi. Önceden 60 lira su faturası geliyordu. Şu an 120-130 liranın üstüne çıkıyor.

MANTIKLI DEĞİL
Faruk ÖZSOY: Önergenin reddedilmesi mantıklı bir karar değil. Vatandaşın hoşuna gidecek bir oylama olmamış. Ben köyde oturuyorum ve suya vermiş olduğum para çok da yüksek bir fiyat değil. Ama merkezde yaşıyor olsaydım, bu durum benim için sıkıntılı bir durum olabilirdi. Yinede önergenin reddedilmesi güzel değil. Fiyatlarda indirime gidilmesini talep ediyorum bir vatandaş olarak.

HOŞ KARŞILAMIYORUM
Fatih KAMIŞ: Ben suya gereğinden fazla para ödüyorum. Önergeye ret verilgesini hoş karşılamıyorum. Vatandaş olarak doğru olmayan bir şeyi neden hoş karşılayayım? Suyu en pahalı kullanan iller arasındayız. Bir Samsunlu olarak, suyu bu kadar pahalı içmek beni üzüyor. Hayat çok pahalı. 300 lira elektrik faturası ödedim az önce. 150 lira da su faturası ödüyorum. Geriye ne kaldı? Eskiden su faturam 40-50 lirayı geçmiyordu.

NE YAPMAK İSTİYORLAR?
Ali ÜRENER: Vatandaş zaten geçinemiyor. Doğalgaz, su ve elektriği ödeyince maaş zaten bitiyor. Vatandaş olarak ne yapmak istediklerini anlamış değiliz. Acaba ne yapmak istiyorlar? Vatandaş geçinmesin diye mi uğraşıyorlar? Pandemi döneminde su ve elektrik ücretlerini dahi almamaları gerekiyor. Vatandaş bitmiş durumda.