Türk - İş' e bağlı sendikalar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek Kütüphaneye çevrilmek istenen Türk-iş Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi hakkında tüm hukuksal yollara başvurduklarını açıkladı.

Türk- iş Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek Kütüphaneye çevrilmek isteniyor. Konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Samsun Türk- İş'e bağlı 16 sendikanın adına konuşan Türk- İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağarlar tesisin istimlak edilmesine karşı olduklarını, konu ile ilgili mahkemeye başvurduklarını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

DAYANIŞMANIN SİMGESİ
Türk- İş’in zor günler dahil olmak üzere her zaman Samsun'un yanında olduğunu belirten Türk- İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağarlar, "Samsun'un Atakum İlçesi'nde ve bölgenin simgesi olan Türk- iş Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi bulunmaktadır. Bu tesis varlığıyla emeğin, alın terinin, dayanışmanın simgesi olmuştur. Bir kaç yıl önce bu tesisimizi baştan sona gözden geçirdik. Tesisimiz yıllardan beri başarılı bir şekilde faaliyette bulundu, bölgenin ve Samsun'numuzun ihtiyacınada cevap verdi. Ayrıca tesisimiz bu zor günlerde sağlık çalışanlarına da valiliğimizin kararıyla sağlık çalışanlarımıza ücretsiz hizmet vermiştir" diye konuştu.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
1970'li yıldan beri bir çok kişiye ev sahipliği yaptığını ve tesisin Büyükşehir Belediyesi tarafından oldu bittiye getirilerek kütüphaneye dönüştürülmesine karşı olduklarını ve hukuki süreç başlattıklarını ifade eden Ağarlar, "Bilmediğimiz ve anlamakta zorluk çektiğimiz bir şekilde ve aniden Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Geçtiğimiz Şubat ayının 14'ünde, Meclis kararıyla Eğitim Tesis'imizin bulunduğu alanın imar planı "Kültürel Tesis Alanı" olarak değiştirildi. Konfederasyonumuz tarafından hukuki yollara başvuruldu. Samsun İdare Mahkemesi'ne yürütme durdurması istemli iptal davası açıldı. Fakat dava açmamıza rağmen hiç dava açmamışız gibi Haziran ayı başında konfederasyonumuza yazı geldi. Gelen yazı da Nisan ayının 9'unda, pandemi sürecinin tam ortasında belediyenin tesisimizin bulunduğu alanın kamulaştırılmasına karar verdiği bildiriliyordu. Federasyon olarak yazıya cevap verdik. Tesisimiz elimizden alınmasına razı göstermeyeceğimizi açıklayan yazımız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ulaştıktan tam bir gün sonra, Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında kütüphane yapımı için protokol imzalandığını basın aracılığıyla öğrendik. Kısaca konuyu oldu bittiye getirmek istediler." dedi.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ