https://youtu.be/ArKF6XrIM9I

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Yabancılar Çarşısı önünde ve içerisinde vatandaşlara zorla çiçek satmaya çalışan kişiler, uzun zamandır hem esnafın hem de çarşıya gelen müşterileri zor durumda bırakıyordu. Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın, Emniyet güçleri ve zabıta ekiplerinin çalışmaları sonucu yaklaşık bir aydır bu sorunun önüne geçtiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın ve çarşı esnafı, konuyla ilgili görüşlerini Samsun Canlı Haber TV'ye açıkladı.

TEŞEKKÜR EDERİZ
Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin SAYIN: Çiçek satıcıları ile ilgili yaklaşık yedi sekiz senedir sorun yaşıyorduk. Kolluk kuvvetleri ile çok uğraş vermiştik, fakat önüne geçemiyorduk. Son bir aydır yeni zabıta ekipleri ve İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile sorunumuzu kökten çözdük. Öncelikle İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Birimi'ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

RAHAT NEFES ALDIK
Erdoğan KÖKSAL: Çiçek satıcılarından senelerdir rahatsızdık. Çarşıya alışveriş yapmak için gelen vatandaşları rahat bırakmıyorlardı. Şu anda çiçek satıcıları çarşımıza giremiyor. Vatandaş da alışverişini gönül rahatlığıyla yapabiliyor. Bu konuda öncelikle İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, ardından zabıta ekiplerine teşekkür ederiz.

RAHAT NEFES ALDIK
Mehmet SÜMERTAŞ: Uzun zamandır bazı kişiler, çiçek satmak için vatandaşları mecburi bırakarak rahatsız ediyordu. Yaklaşık bir, bir buçuk aydır da emniyet teşkilatından polis memurları ve zabıta ekipleri hummalı bir çalışmanın ardından bu kişilerin satışına engel oldu. Hem esnaf hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Polis mumurlarımıza ve zabıta ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

GÜZEL SONUÇ VERDİ
Resul KOÇER: Konu ile ilgili öncelikle Emniyet Teşkilatı çalışanlarına, ardından zabıta ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Çarşımıza gelen vatandaşlarımız için çiçek satıcıları gerçekten sorun teşkil ediyordu. Bu kişilerin çarşımızdan gönderilmesi hem vatandaş için hem de bizim için güzel bir sonuç verdi.

NİHAYET ÖNÜNE GEÇİLDİ
Sinan ÇİLENGEROĞLU: Çiçek satıcıları insanların yolunu kesip zorla çiçek satmaya çalışıyordu. İnsanlar çok rahatsız oluyordu. Biz esnaf olarak çiçek satanlara yardımcı olmayı da teklif ettik ama bir türlü insanları rahatsız etmelerinin önüne geçemedik. Son zamanlarda emniyet memurları ve zabıtalar sayesinde biraz daha önüne geçildi.

Evren ŞAHİN: Yapancılar Çarşısı'ndaki çiçek satıcıları kötü gürüntüye sebep oluyordu. Emniyet mensupları ve zabıta ekiplerinin çiçek satıcılarını engellemesi ile birlikte çarşımıza gelen vatandaşlar ve bizler sorundan kurtulduk.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ