https://www.youtube.com/watch?v=KvVL5SjseXw&t=1s

Samsun Kuyumcular Odası Salih Özman dövizin haftaya sakin başladığını belirterek, "Ne altında ne dövizde bu hafta çok önemli bir yükseklik beklemiyoruz" dedi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman altın, dolar ve euro fiyatlarını açıklayarak dövizin haftaya sakib başladığını belirterek, "Ne altında ne dövizde bu hafta çok önemli bir yükseklik beklemiyoruz" dedi.

BÜYÜK DEĞİŞİKLİK OLMAZ
Dövizin bu haftayı sakin geçireceğini ifade eden Özman, "Altın ve döviz piyasaları haftaya sakin başladı. Fiyatlarda bir miktar düşüş var. Dünya genelindeli Ermenistan Azerbaycan gibi siyasi olaylar Türkiye ekonomisini etkiliyor.Ama Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesle ekonomide de bir durulma oldu. Bu hafta da piyasalarda çok büyük değişikliklerin olacağını düşünmüyorum. Sakin bir seyir izleyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

YÜKSEKLİK BEKLEMİYORUZ
Döviz fiyatlarından bahseden Özman, "Geçen haftalarda dolar kuru yükselmişti. Şuan itibariyle biraz daha gevşemiş durumda ve 7 lira 85 kuruşa kadar geriledi. Euro'da 9 buçuk liraya yükselmişti şuan 9 lira 27 kuruştan işlem görüyor. Altın fiyatların da farklı bir konum var. Altın fiyatları dövizle birlikte çok yükseldi. Ama bu arada uluslararası piyasada ONS düşüktü. Dolayısıyla altın fiyatları çok büyük gerileme yapmadı. Hatta bir miktar yukarı çıktı. bin 860'lara kadar gerileyen altın ONS'u bin 927'lere kadar çıktı. Dolayısıyla dünyada altın biraz yükseldi. Ama bizdeki dövizin geri çekilmesiyle birlikte 485 - 488 arasına oturdu. Altında bu haftayı sakin sürdüreceğe benziyor. Ne altında ne dövizde bu hafta çok önemli bir yükseklik beklemiyoruz" dedi.

Esra VURAL - Emre ÖNCEL