https://www.youtube.com/watch?v=Z_qsduUhZ3g

Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, döviz kurlarında düşüş beklediklerini, altının ise uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını belirtti

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Türkiye'de ve dünyada yaşanan son gelişmelerin ardından döviz kurlarında düşüş yaşandığını ve yıl sonuna kadar Türk Lirası'nın kaybettiği değeri yavaş yavaş kazanacağını öngördüklerini söyledi.

PİYASA OLUMLU KARŞILADI
Ekonomide iyimser bir tablonun ortaya çıktığını belirten Özman, "Merkez Bankası'nda yaşanan gelişmeler ve Hazine ve Maliye Bakanının istifa etmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Bu aşamadan sonra Merkez Bankasının atacağı adımlar ne olacak diye bekleyeceğiz. Tahmin ediyorum ki bundan sonra aşırı yükselmeler yaşanmayacak. Bu aşamadan sonra bizim de beklentilerimiz iyimser hale geldi" dedi

DÖVİZDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUM
Döviz kurlarında yıl sonuna kadar yükselme beklemediğini belirten Özman, "Dolar 7 seviyesinden indirilmeye çalışılacaktır. Yıl sonuna kadar da şu an mevcut rakamdan fazlası olmayacaktır. Koronavirüs salgını dışında ekonomi yönetiminde olumsuzluk yaşanmaz ve Türkiye'de siyasi bir çalkantı olmaz ise yıl sonuna kadar dolar 7.30 civarlarında sabitlenebilir. Yıl sonuna kadar önümüzde yaklaşık 50 gün var ve bu 50 gün boyunca döviz kurlarında bir yükselme olmayacağını hatta bir düşüş yaşanabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ALTIN KAZANÇ SAĞLAYACAKTIR
Altın'ın döviz kuru dışında kaldığını, uluslararası piyasalardan etkilendiğini belirten Özman, "Döviz kurlarındaki düşmeden dolayı altın düştü. Altın'ın uluslararası piyasadaki ons değerinde de büyük bir geri çekilme var. Bunun başlıca sebebi Azerbaycan'da yaşanan son gelişmeler ve Ermenistan'la yaşanan savaşta bir çözüm noktasına varılması oldu. Aynı zamanda ABD seçimlerinde Joe Biden'ın seçimin galibi olduğu açıklanması ve Biden'ın İran dahil birçok ülke ile ilgili olumlu görüş bildirmesi de bir yumuşama sinyali verdi. Ancak her zaman söylediğimiz gibi altın uzun vadeli bir yatırımdır" diye konuştu.

Emre ÖNCEL