https://youtu.be/N4FM8hWb4qM

Sorularımızı yanıtlayan Çiftlik Caddesi esnafı parkomatlara gelen zammın iş yerleri açısından herhangi bir değişiklik göstermediğini, işlerinde düşüş beklediklerini belirtti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına yeni parkomat zamlarının işlerine olan etkisini değerlendiren İstiklal (Çiftlik) Caddesi esnafı, parkomatlara gelen yeni zammın işlerinde herhangi bir değişikliğe yol açmadığını ve işlerinde düşüş beklediklerini söyledi. Esnaf park ücretlerinin de çok fazla olmasından dolayı yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.

DÜZENLEME GELMELİ

Hasan HAN: Parkomatlara gelen yeni düzenlemenin etkisini henüz göremedik. Önceki işlerimizle şu an arasında hiçbir fark yok. Değişiklik sadece zam konusunda yaşandı. Yeni bir düzenlemenin gelmesi şart.

KÖTÜYE GİDİYORUZ

Yaşar NAZİK: Parkomatlara gelen düzenlemeye baktığımız zaman söylenen çok fazla vaat var ama yapılan hiçbir şey yok. Esnafın ve vatandaşın hali ortada. İyileştirme yapıldığı söyleniyor ama esnafın daha da kötüye gittiğini düşünüyorum.

İŞLERİMİZ DÜŞTÜ

 İlkay AKSUOĞLU: Gelen parkomat düzenlemesiyle işlerimiz ciddi anlamda düşüşe uğradı. Otopark ücretleri çok pahalı. Vatandaşımız bu sefer de burayı tercih etmeyip alışverişini başka yerlerden yapıyor. Esnaf olarak kazanamıyoruz. Daha farklı çözüm yolları bulunmalı.

ESNAF KALKINAMADI

 Mustafa ÇETİN: İşlerimiz koronavirüs nedeniyle düşüktü zaten. Parkomatlara yeni gelen düzenleme ile esnafın kalkınacağı söylendi ama böyle bir şey henüz yok. İşlerimiz açısından hiçbir şey değişmedi.

 ZAM YÜKSEK

 Hakan KOLOĞLU: Caddenin trafiğe açılması esnaf açısından olumlu oldu. İşlerimizde bir artış yaşandı. Ancak parkomatlara gelen zammın pahalı olduğunu düşünüyorum.

 İŞ YAPAMIYORUZ

 Zeynep ÖZBAY: Arabasını park edip alışveriş yapan bir müşteri kitlemiz yok. Caddenin trafiğe açılmasıyla beraber yürüyen insan sayısı azalmıştı. Virüs dolayısıyla insanlar iç içe yürümek istemiyorlar. İş yapamaz hale geldik.

 DÜŞÜŞ OLACAK

Kerim YILMAZ: Parkomatlara gelen yeni düzenleme şu anki işlerimizde pek bir fark yaratmadı. Ama ilerleyen zamanlar da düşüşe sebep olacağını düşünüyorum. Çünkü otoparka ödenen ücret çok pahalı. Vatandaşında böyle bir durumu olduğunu düşünmüyorum.

FİYATLAR DÜZENLENMELİ

Mehmet KESKİN: Şu an işlerimizde herhangi bir düşüş ya da artış yok. Ancak otopark ücreti saatinin çok pahalı olduğunu düşünüyorum. Makul bir fiyatlandırma düzenlemesi yapılabilir. Bu şekilde olunca müşteri alışveriş yapmıyor.

 DÜZENLEMEDEN MEMNUNUZ

Mahmut İMAMOĞLU: Parkomatlara gelen yeni düzenlemeden memnunuz. Sürekli müşterinin gelip gitmesi işlerimizi olumlu etkiledi.

ÜCRET PAHALI

Osman CEBRE: Koronavirüsten dolayı esnaf olarak işlerimizde zaten bir düşüş yaşamıştık. Parkomatlara yeni gelen düzenleme ile esnafın kalkınması amaçlanmıştı. Ancak şu an işlerimizde herhangi bir değişiklik yok. Çünkü park ücreti çok pahalı. Vatandaş da haliyle bu parayı vermek istemiyor.

Emre ÖNCEL