https://www.youtube.com/watch?v=S0McJf5NVig

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altının sabit bir seyir izlediğini önümüzdeki günlerde bu durumun süreceğini belirtti

Samsun Kuyumcular Odası Salih Özman, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde de sabit bir seyirde seyredeceğini belirterek "Dövizde bir artış olmazsa altın fiyatları 470 ila 475 liraları seviyesinde göreceğiz" dedi.

SİYASET ETKEN
Altın fiyatlarındaki değişikliğinin dünyadaki siyasi olaylardan kaynaklandığını belirten Özman,"Fiyatlarda bir yükseliş veya düşüş yok.Ancak dünyadaki altın fiyatlarını belirleyen en önemli şey bu dönemde dünyadaki siyasi gerginlikler. Siyasi gerginlikler artınca fiyatlarda yükseliyor "diye konuştu.

BÖYLE SÜRER
Altının ilerleyen zamanlarda da sabit bir seyir izleyeceğine değinen Özman, "Finansal anlamda parasal gelişimin kısıtlanması ekonomik faaliyetlerin yavaş yavaş eski düzenine gelmesi altına olan talebi düşürdü.Şu anda Azerbaycan ve Ermenistan sorunu var. O da altın fiyatlarını çok fazla etkilemedi. Onun için sakin seyrini devam ettiriyor. Biz altının bu sakin seyirinin devam ettireceğini düşünüyoruz. Eğer döviz fiyatlarında da aşırı bir yükseliş olmazsa Türkiye’de TL bazından altın fiyatları 470 ila 475 liralık seviyelerde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Esra VURAL – Emre ÖNCEL