https://www.youtube.com/watch?v=6r6NTfLUrbs

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızın takdiridir ama vekilimize yaptığını hazmedemedim dayanmadım ve istifa ettim" dedi. 

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Milletvekili Cemal Enginyurt’un Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye dair sözleri sonrası partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi üzerine istifa ettiğini açıkladı. 

VATANDAŞIN SESİ OLMAK İSTEDİK

Yılmaz, Enginyurt ile  2012 yılından bu yana vatandaşın sesi olmak için yola çıktıklarını belirterek, "2012'de göreve geldiğimizden bu yana vatandaşın sesi olmak için,  ilçedeki seçmenimize söz verdik.  Seçimlerde vatandaşlara  'Devletle sizin aranızda köprü olacağız, sorunlarınızı dile getireceğiz. Oturan değil, vatandaşa giden teşkilat olacağız' dedik. Böyle yola çıktık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda da kürsülerde konuştuk.Tarım Bakanımızın Ordu  ziyaretinde vekilimiz, fndıkla ilgili  birilerinin koltuğu altına girerek sanal rekolte yaratmaya çalıştığını söyledi" dedi. 

ARINÇ NİYE İSTİFA ETMİYOR?

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da tepki gösterdi. Yılmaz, "Daha dün 'MHP, sırtımızda kanbur' diyen Bülent Arınç neden  istifa etmiyor, Cumhurbaşkanımız da istifasını istemiyor ? Ama sayın vekilimiz Ordu'da aldığı 83 bin oyun karşılığı olarak vatandaşa söz verdiği gibi onların sesi olmak için yanlışı söyledi. 35 yıldan beri vekilimiz Cemal Enginyut ile birlikte siyaset yapıyorum. Ona yapılan haksızlığa tahammül edemedim ve MHP Ordu İl Başkanı olarak istifa ettim" dedi.  

DAYANAMADIM

Vatandaşın sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ve teşlikatımızın takdiridir. Ama vatandaşın sesine kulak verilmesini isterim. Kapalı kapılar ardında zile basarak çay ve teşkilat çağıran değil, vatandaşa giden bir teşkilat yapısıyla çalışılmasını isterim. Genel Başkanımızın takdiridir ama vekilimize yaptığını hazmedemedim, dayanamadım ve istifa ettim" diye konuştu. 

Dilber BAHADIR