https://youtu.be/QDI6WEBwFF4

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, okullarda gereken tedbirlerin alındığına inanmadıklarını ve Kovid-19 salgını nedeniyle çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi

Anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar bugün itibariyle 2020-2021 sezonunun ilk yüz yüze eğitimine başlıyor. Okul öncesi eğitimde ilk hafta bir gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. İlkokul birinci sınıf öğrencileri de ilk hafta 30’ar dakikalık 5 ders saati eğitim görecek. Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan Samsunsunlular birçoğu koronavirüs salgını nedeniyle çocuklarını okula göndermek konusunda tedirgin olduklarını üz yüze eğitimin başlaması için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

ÇOCUĞUMU GÖNDERMEM
Osman AKAR: Çocuğumu okula gönderip göndermekle ilgili hala tereddüt yaşıyorum. Devlet gerekli tedbileri alıyor ama bazı yaş grubunu okula gönderip bazılarını göndermemek ne kadar doğru bilmiyorum. Bu durumdaçocuğumu ilk hafta okula göndermeyi düşünmüyorum.

OKULLAR AÇILMALI
Mustafa ÇAYÖN: Bence okulların açılması lazım. Çünkü çocuklarımız derslerinden çok geri kaldı. Evde eğitim okuldaki gibi olmuyor. Devletin okullarda aldığı koronavirüs tedbirlerini yeterli buluyorum. Bildiğim kadarıyla velileri okula almayacaklar. O yüzden de korkulacak bir durum olacağını sanmıyorum.

TEHLİKELİ BİR DURUM
Dursun USLU: Okulların açılması şu anda tehlikeli. Çocukların okulda sosyal mesafeyi koruyabileceklerini düşünmüyorum. Okulların açılması için biraz daha zaman gerekiyor. En azından vaka sayıları asgari düzeye inmeden okulların açılmasını doğru bulmuyorum. Biz bir şekilde kendimizi kollarız ama çocukların bunu sağlayacağını düşünmüyorum.

GÖNDERİLMESİN
Sultan ACA: Okulların açılması için yeterli tedbirlerin alınmadığını düşünüyorum. Ben çocukların okula gönderilmemesi taraftarıyım. Çocukların hem sosyal mesafeyi koruyabileceklerini hem de hijyene dikkat edeceklerini sanmıyorum.

ZAMAN LAZIM
Naime AVCI: Koronavirüsün gidişatını hepimiz görüyoruz. Şu zamanda çocukları okula göndermek çok tehlikeli olur. Daha fazla tedbire ihtiyaç olduğunu ve vaka sayılarının azalması için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

YETERLİ DEĞİL
Seval KAYA: Çocukları okula gönderme noktasında ailelerin içinde bir şüphe olacaktır ama çocukların da eğitimden geri kalmaması şart. Ben alınan tedbirleri yeterli bulmuyorum. Sınıfların sürekli dezenfekte edilmesi lazım ama bunu da düzenli olarak uygulayabileceklerini sanmıyorum.

GÖNDEREMEM Kİ
Kadir YAREN: Okullarda alınan tedbirlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Eğer zorunluluk yoksa ben çocuğu okula göndermeyi düşünmüyorum.

ÇOK KARARSIZIM
Alican AYVAZ: Okullarda yeterli tedbirlerin alınmadığını düşünüyorum açıkçası. Çocuğumu okula gönderme taraftarı değilim. Koronavirüs tamamen bitmeden insanlar hep şüpheci yaklaşacaklar. Uzaktan eğitim de çocuklar için faydalı olmuyor ama ne yapacağımız konusunda kararsızız.

GÖZE ALAMAM
Nesrin KILIÇ: Çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum. Çünkü daha çok küçükler ve kendilerini koruyabileceklerini düşünmüyorum. Sınıflar da kalabalık olduğu için çocuğumu okula gönderip bu riski göze almayacağım. Okullarda da yeterli tedbirlerin alındığını zannetmiyorum.

SAKINCASI YOK
Yasemin İNAN: Okullarda ne derece önlem alınmıştır bilmiyoruz ama gereken tedbirlerin alındığını düşünüyorum. Ben çocuğumu okula gönderirim. Yetkililer bizim tedbir almamız için sürekli uyarılarda bulunuyor. Bu nedenle okullarda tedbirler alınmıştır. Çocukların okula gitmesinde bir sakınca görmüyorum.

Yasin YILDIZ