https://www.youtube.com/embed/i6WTxttDEn0

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşlar, Mert Irmağı'na yapılacak projenin yapımını sabırsızlıkla beklediğini ve Samsun'un kötü görüntüden kurtulmasını istediklerini söyledi

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın, belediye başkanlığı döneminde başlattığı projeyi devam ettiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mert Irmağı'nı turizme kazandıracağını söylemesinin ardından konuyla ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, projeyi heyecanla beklediklerini belirterek, koku ve görüntü kirliliğinin yok olmasından mutluluk duyacaklarını söyledi.

SAMSUN'A YAKIŞIR
Şirin KULCU: 9 sene önce sel burada sel meydana geldi. Samsun'a yakışacak bir proje yapılırsa çok iyi olur. Tertemiz olursa, vakit geçirebileceğimiz, nefes alacağımız bir alanımız olur. Samsun'a kazandırılacak mantıklı bir proje. Ailemi alıp gezebileceğim, vakit geçirebileceğim bir yer olması da beni ayrıca mutlu eder.

AİLEMLE GELİRİM
Bayram KESİMOĞLU: Yapılacaksa harika olur. Zaten yapılması da lazım çok kötü bir görüntü var. Mert Irmağı'nın durumunu anlatmaya gerek yok şu anda perişan bir halde. Yapıldıktan sonra ailemle gelirim. Bura tamamlandıktan sonra harika bir görüntünün oluşacağını düşünüyorum.

HOŞUMUZA GİDER
Fikret GİRAL: Yürüyüş yolu, oyun alanları ve kafenin yapılacak olması mutlu edici. Bizim de esnaf olarak hoşumuza gider çünkü burada bir canlılık olur. Burayı ne kadar temizlerseler temizlesinler burada pis bir koku oluşuyor. İnsanların aileleriyle vakit geçirebileceği bir yer olması harika olur.

MUTLU OLURUZ
Mesut TÜRKMEN: Mert Irmağı'nda koku var ve görüntü kirliliği oluşuyor. Burası temizlenir, kafe ve oyun alanları yapılırsa canlanır. Sanayinin yanında bulunduğu için bizim için de harika bir proje olur. Görüntü kirliliğinden kurtulursak mutlu oluruz. Projenin, hem ekonomiye, hem esnafa, hem de vatandaşa katkısı olacağını düşünüyorum.

HARİKA OLUR
Recep TEKTAŞ: Burayı zaten bu sebeple yapmışlardı ama bir türlü düzen oluşmadı. Islah çalışması yapıp da buranın dibi derinleştirirlerse olabilir. Burada çok sayıda fare geziyor. Güzel bir düzenleme yapılırsa balık tutan kişilerle beraber harika bir görüntü oluşur. Güzel bir bakım olursa Samsun'a çok güzel bir katkısı olur. Yapılırsa çok memnun olurum. Güzel hava şartlarında gezilecek harika bir yer haline gelir.

MANZARA ORTADA
Ertan YACAN: Söylenecek çok da bir şey yok. Zaten manzara ortada. Burası yapıldıktan sonra güzel hale gelecektir. Ben her gün burada yürüyüş yapıyorum. Her gün de görmüş olduğum manzara beni çok rahatsız ediyor. Manzaradan rahatsızım bir an önce yapılırsa güzel şeyler olacağını düşünüyorum.
Emre ÖNCEL - Mustafa İNAN