https://youtu.be/7YqM5SVaXe8

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, hayvanlara eziyet edenlere gereken cezanın verilmediğini ve bu konuda yasaların yetersiz olduğunu belirtti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, hayvanlara eziyet edenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirterek, bir an önce hayvan haklarının korunması için yasaların çıkarıltılması gerektiğini söyledi.

YASA ÇIKARILMALI
Ramazan KARA: Şu an için cezaların çok caydırıcı olduğu söylenemez ama eskiye nazaran daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Geçmiş yıllarda meydana gelen olaylara baktığımız zaman günümüzde cezaların daha baskın özellikte olduğunu görüyoruz. Ama yine de insanların bu konuda daha çok duyarlı olması gerekiyor. Hayvan hakları yasası bu yüzden ivedilikle yürürlüğe konmalı.

AĞIR CEZALANDIRILMALI
Güven APAYDIN: Hayvan hakları yasasına bence ihtiyaç yok. İnsanlar hayvanlara merhametli olabilmesi için yasaya gerek duymamalı. İnsanların bu konuda vicdanlarıyla hareket etmesi gerekiyor. Her kim bir hayvana zarar veriyorsa en ağır şekilde cezalandırılmasını isterim.

CANİCE DAVRANIYORLAR
Emine YILMAZ: Sosyal medyada başlatılan boykotu destekliyorum ve yasanın çıkmasını istiyorum. Onlar bizim sessiz canlarımız. Hayvanlara zarar veren herkesin ağır bir şekilde cezalandırılmasını gerek. Dışarı çıkarken köpeğimi komşuma emanet ettim aklımda onda kaldı. İnsanlar nasıl bu kadar canice davranabiliyor bilmiyorum.

YÜRÜRLÜĞE KONMALI
Birol DEMİR: Şu an verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Hayvanlara eziyet edenleri her zaman kınıyorum. Bu konuda kesinlikle hızlandırılmış bir şekilde yasa hazırlanıp yürürlüğe konmalı.

CEZALAR YETERSİZ
Pervin ÇÖRDÜK: Öldürelen hayvanların haddi hesabı yok. Her gün zevkine kedi köpek öldüren insanlar var. İdam cezası gelse yeridir. Para cezası yetersiz kalıyor, hayvanı öldüren parasını verip hayatına devam edebiliyor. Kesinlikle yasa çıkmalı.

MAHKUM EDİLSİN
Ahmet KORKMAZ: Şu an verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Para cezası kolay bir kaçış oluyor. Nasıl bir insanı öldüğünde hapis cezasına çarptırılıyorsan aynı şekilde bir hayvanın canına kıydığında da bu denli ağır bir cezaya mahkum edilsin. Yoksa hayvanlara yapılan bu vahşet asla son bulmayacak.

ONLARINDA HAKLARI VAR
Nurhan ÖZEN: Hayvanlara yapılan zulüm ve işkenceler son yıllarda iyice artış gösterdi. Bu artışın önüne geçmek için acilen yasa hazırlanmalı ve yürürlüğe koyulmalı. Hayvanların da insanlar kadar rahat ve mutlu bir yaşam sürme hakkı vardır. Ama bazı insanlar ne yazık ki bunu engelliyor.

PARAYLA KURTULMASIN
Barış ÖZEN: Hayvanlara yapılan işkencelerin, eziyetlerin, katliamların cezası parayla ödenip konu kapatılamaz. Bunun insanı, hayvanı yok. Her canlının yaşama hakkı vardır. Bu yüzden yasa gelmesini destekliyorum.

TEMEL GÖREVİMİZ
Zülfer GÜNER: Daha ağır cezaların getirilmesi gerekiyor. Kainat üzerinde lüzumsuz yaratılan hiçbir şey yoktur. İnsanlar gibi hayvanlar da birer candır ve hayvanların haklarının korunması çağdaş medeniyetlerin temel görevidir.

İSTEK VAR
Remziye CELİP: Hayvanlara işkence yapanlara ağır cezalar gelmeli. İnsanlar da zarar vermeye yönelik büyük bir istek var. Bir arkadaşımın çantasına süs yapmak için kedinin kuyruğunu kestiğini duymuştum. Bunun gibi daha yüzlercesi var. Yasa çıkmasını destekliyorum.

PERİŞAN DURUMDALAR
Adem CELİP: Yaptırımlar arttırılmalı diye düşünüyorum. Ayrıca hayvanların daha iyi şekilde korunması ve bakılması gerekiyor. Şu an her yerde hayvanlar satılıyor. Sokaktaki hayvanlar da perişan durumdalar. Önce bununla ilgili bir çalışması yapılması gerekiyor.

Emre ÖNCEL