https://www.youtube.com/watch?v=clXYS30nXXs

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan,vatandaşı maske ve dezenfektanın güvenilir yerler dışında alınmaması konusunda uyardı

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan , koronavirüs salgını nedeniyle artan maske ve dezenfektan ihtiyaçının fırsatçıları harekete geçirdiğini , güvenilir yerler ve eczaneler dışında maske ve dezenfektan alınmasının riskli olduğunu belirtti.

GERÇEK MASKE Mİ ?
Hemen hemen her dükkanda maske ve dezenfektan satıldığını fakat her satılan maske ve dezenfektana güvenilmemesi gerektiğini ifade eden Karacan,"Pandemi ile mücadelede maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeliyiz. Artık her yerde tüm dükkanların önünde dezenfektan ve maske görüyoruz. Toplum olarak ise akıllarda soru kalıyor.Kullandığımız maskelerin hangisi gerçekten maske? Hangisi gerçekten dezenfektan? diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bunu sorgularken ilk tercih edeceğimiz yerler eczaneler olmalı. Maskeyi sırf ağzımı kapatacak diye almamalıyız" diye konuştu.

DENETİMLER ARTIRILMALI
Birçok dükkanın önünde maske ve dezenfektan satıldığını bununla ilgili ise yetkililerin sıkı denetim yapması gerektiğini belirten Karacan,"Senelerdir bu işin içinde olup sağlık için çalışanlardan maske ve dezenfektan alınmalı. Her yerde satılan dezenfektan ve maske kullanımından kaçınmamız lazım. Bunun önüne geçmek için denetimler yapılmalı. Sağlığımızdan olmayalım derken bilmediğimiz maske ve dezenfektan kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Tezgahlara konulan maskelerden ve dezenfektanlardan uzak durun. Vatandaşlar güvenilir yerlerden ve eczanelerden temin edebilirler.Malzemelerin nereden ve nasıl alınabileceği ile ilgili de düzenlemeler yapılmalı " ifadelerini kullandı.

Esra VURAL