https://youtu.be/CYmPJUkDuP8

Samsun'un Kavak İlçesi Bekdemir Mahallesi sakinleri, kurulması planlanan taş ocağı projesine isyan etti

Samsun'un Kavak İlçesi Bekdemir Mahallesi'nde kurulması planlanan taş ocağını karşı olan yöre halkı, taş ocağının doğal yaşamı bitireceğini belirterek, yaşadıkları alanda taş ocağını istemediklerini söyledi.

HİZMET BEKLİYORDUK
Necip LAFÇI: Biz yıllardır mahallemize yol hizmeti bekledik. Biz hizmet beklerken taş ocağı kurmaya başladılar. Yol isterken, tozun içinde kaldık. Vezirköprü’de, Havza’da dağlık taşlık alan çokken gelip doğal yaşam alanımızı batırdılar.

SESİMİZİ DUYMUYORLAR
Naciye YANGÖZ: Burada doğdum büyüdüm. Bu araziler bizim. Biz taş ocağının buraya yapılmasını istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi neden burayı tercih etti? Neden sesimize kulağını tıkadı?

KESİNLİKLE KARŞIYIZ
Mustafa BEKDEMİR: Burada Samsun Büyükşehir Belediyesi 3 bin beşyüz yıllık tarihi, milyonlarca ağacı ve milyarlarca canlıyı doğal hayatı yok ediyor. Biz buna karşıyız. Taş ocağı yapılabilecek, tamamen kıraç olan ormanlık alan olmayan bir çok alan varken, mahallemize kurulmasına kesinlikle karşıyız.

İSTEDİĞİMİZ TEMİZ HAVA
Yaşar KINAY: Samsun Büyükşehir Belediyesi burayı neden yok etmek istiyor? Bunun altında ne yatıyor? Biz artık bu çalışmanın mahallemizden uzaklaşmasını istiyoruz. İnsanlar mahalleye gelip temiz hava almak, tarım yapmak için geliyor. Bizim tek istediğimiz temiz hava.

TAŞ OCAĞINI İSTEMİYORUZ
Bahri YANGÖZ: Çimento fabrikasından dolayı zaten birçok sorun yaşıyoruz. Cam, balkon açamıyoruz. O zaman ona gücümüz yetmedi. Taş ocağı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanına gittik. Bizimle görüşmek istemedi. Derneğimizin etkinliklerine davet ettik. Köyümüze gelmedi. Biz yatırıma karşı değiliz. Taş ocağını istemiyoruz.

BÖYLE HİZMET İSTEMİYORUZ
Yakup LAFÇI: Bekdemir Mahallesi Samsun’un saklı cennetlerinden bir tanesi. Şantiyenin olduğu yerleşkeden 500 metre sonra yerleşim alanlarımız başlıyor. Burası bizim mahallemizin yüzde 60’ını oluşturan tarım arazilerimizdi. Taş ocağıyla birlikte buralar yok olacak. Mahallemizden gitsinler. Böyle hizmet, böyle yatırım istemiyoruz.

Esra VURAL – Yasin YILDIZ