https://youtu.be/oNHhWtP5YV4

Samsun'da kuyumcu esnafı altın fiyatlarının yıl sonuna kadar artmaya devam edeceğini öngördüklerini ve işlerinin geçen seneye oranla yarı yarıya düştüğünü söyledi

Pandemi nedeniyle altın ve döviz piyasasında yaşanan dalgalanma devam ediyor. Geçen hafta yönünü aşağı doğru çeviren altın fiyatları, yeni haftaya tekrar yükselişle başladı. Samsun'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının hem vatandaşı hem de kuyumcu esnafını kötü etkilediğini ve fiyatların uzun bir süre düşmeyeceğini öngördüklerini ifade etti.

PİYASA ETKİLENDİ
Erdem ÖKSÜZ: Doğu Akdeniz'deki olaylar, ABD'nin Çin üzerindeki yaptırımları altın fiyatlarında dalgalanma yaşanmasına neden oluyor. Çeyrek 815, gram altın ise 464 lira civarında seyrediyor. Düğün sezonu açıldı fakat geçen sene yaptığımız altın satışının bu sene yarısını bile yapamadık. Salgın ve siyasi gelişmeler piyasayı ciddi anlamda etkiledi. İnşallah en kısa zamanda eskiye döneriz.

ESKİSİ GİBİ DEĞİL
İbrahim ÜLKÜSARAÇ: Altın fiyatının yükselmesinin bize yararı değil zararı var. Altının fiyatı yükselince işlerimiz düşüyor. Yükselişin biraz daha devam edeceğini düşünüyorum. Düğün sezonu açıldı fakat eskisi gibi altına rağbet yok. Geçen sene kazandığımızın dörtte birini ancak kazanıyoruz.

KIRILGANLIK VAR
Mustafa TANGAL: Altın fiyatlarının inişli çıkışlı olmasının sebebi arz ve talebe göre değişebiliyor. Dünyada pandemiden dolayı ekonomik olarak bir kırılganlık var. Bundan dolayı altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini düşünüyorum. Altına talep var fakat eskisi gibi değil.

ALIM GÜCÜ YOK
Sebahattin DEMİRCİOĞLU: Altındaki fiyat yükselişinin devam edeceğini düşünüyorum. Fiyatlar yüksek olmasına rağmen, altına yine yatırım var ama eskisi gibi değil. Vatandaşın alım gücü yok.

DAHA DA YÜKSELECEK
Ozan ŞENEL: Altın fiyatlarındaki dalgalanma ne kadar daha devam eder bilmiyoruz. Ama altın sürekli yükselişte ve altın piyasasındaki yetkililerle konuştuğumuzda da altın fiyatlarının daha da yükseleceğini söylüyorlar. Koronavirüs sektörü çok etkiledi. Geçen senenin yaz aylarına göre şu anda işlerimizde azalma var.

VATANDAŞ BEKLİYOR
Orhan GÜZEL: Altın bir ara 450 liraya kadar düşmüştü. Şimdi tekrar yönünü değiştirdi ve 480 lira civarında satılıyor. Vatandaşların altına yatırımı da geçen senelere göre düştü. İnsanlar altın almak için fiyatların düşmesini bekliyor.

DEVAM EDECEK
Rafet KÖZ: Altındaki hareketlenmenin sebebi koronavirüsten kaynaklı. Şu anda vatandaş da, kuyumcu esnafı da sıkıntı yaşıyor. Eğer salgından kurtulabilirsek piyasaların sakinleşeceğini düşünüyorum. Ama yılbaşına kadar altında dalgalanma devam edecektir.

TAKİP EDEMİYORUZ
Gökhan KETMEN: Altın fiyatlarını artık biz de takip edemiyoruz. Koronavirüs, siyasi olaylar derken altın fiyatlarının bu seviyeye gelmesi çok normal. Geçen ay fiyatlarda bir miktar düşüş yaşandı. Bundan sonra fiyatların 510 lira ile 520 lira arasında gidip geleceğini düşünüyorum.

Esra VURAL