https://youtu.be/fxsw2cBCIU0

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlu vatandaşların birçoğu, geçtiğimiz gün Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan, 2 bin dönümlük alanın zarar gördüğü yangının bilinçli olarak çıkarıldığını ve imara açılabileceğini düşündüklerini söyledi. 

YÜREĞİM YANDI
Tayfur DUMLU:  Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangında yüreği yananlardan birisi de benim. Bir sürü canlı hayatını kaybetti. Yangının kendiliğinden oluşmadığını, olayın şüpheli olduğunu düşünüyorum. İmara açılıp açılmama konusunda net bir şey diyemiyorum. Devlet isterse her şeyi yapabilir.

ŞÜPHELİ BULUYORUM
Sebahat ÜSTÜNAL:Türkiye'de ormanlık alanlarda çıkan yangınların hepsini şüpheli buluyorum.  Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangının ise kendiliğinden oluşmadığını düşünüyorum. Bölgenin imara açılacağına da çok fazla eminim.

İMARA AÇILABİLİR
Halil AKMAN: Meydana gelen yangınla ilgili kimseyi suçlayamayız. Kendiliğinden de çıkmış veya birileri yakmış olabilir. Yangın çıkan bölgeninin imara açılabileceğini düşünüyorum. 

HEPİMİZ BİLİYORUZ
Mustafa MIRIK: Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangında siyasetçilerin etkili olduğunu veya işin içinde olduklarını düşünüyorum. Şu ana kadar ülkemizde çıkan orman yangınlarının sonucunda, yanan yerlerin genel olarak imara açıldığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle kendiliğinden oluşan bir yangın olduğunu düşünmüyorum. Yangında çok büyük bir şüphe var.

FIRSAT VERMEMELİYİZ
Nazıl ÖZTÜRK: Kuş Cenneti'nde çıkan yangında toplum olarak kenetlenerek yardım etmemiz gerekiyor. Orman yangını durup duruken çıkan bir şey değildir. Birilerinin orayı rant bölgesi olarak gördüğünü düşünüyorum. İnsanlara fırsat vermemeliyiz. Kendi çıkarları için kullanacakları bir yer haline getirecekler.

RANT OLABİLİR
Yusuf TAFLAN: Yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki ormanlarda kasıtlı olarak yangınların çıkarıldığını biliyoruz. Bir ağaç 50 senede büyüyor fakat 50 dakika içinde kül oluyor. İşin içinde rant olduğunu düşünüyorum. Şüpheli bir yangın ve o alanın imara açılacağını düşünüyorum.

GETİRİ SAĞLAMAZ
Serdar SEVİNÇ: Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangın, yakılan ateş sonucu söndürülmeyip çıkmış olabilir. Akdeniz bölgesindeki ormanlarda çıkan yangınların rant amaçlı olduğunu düşünüyorum. Fakat Kızılırmak Deltası'ndaki yangının kimseye bir rant sağlayacağını düşünmüyorum.  

BİLİNÇLİ YAPILDI
Orhan KESKİN:Yangınlarda insanların hatası olduğunu düşünüyorum. Kızılırmak Deltası'nda ormanlık alanda çıkan yangının sabotaj olma ihtimali yüksek. Bu tür şeyler bilinçli olarak yapılıyor ve sonrasında o alanların imara açıldığını görüyoruz.

TAMAMEN SABOTAJ
Necmettin UZUN: Yangının tamamen sabotaj olduğunu düşünüyorum. Vatandaş olarak kenetlenmemiz ve böyle durumlarda doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor. 

DOĞAYA İHTİYAÇ VAR
Hasan GÜNTÜRK:Havalar çok sıcak olduğu için yangının da sıcaktan dolayı çıktığını düşünüyorum. Başka kişi veya kişilerin yaptığını düşünmüyorum. Yanan alan acilen ıslah edilip, ağaçlandırılmalı. Doğaya çok ihtiyacımız var.