https://www.youtube.com/watch?v=U9usV6atB-Q

Samsun Canlı Haber'e konuşan dolmuş esnafı, salgın nedeniyle işlerinin kötüye gittiğini mecliste kabul edilen işgaliye ücretlerine indirim yapılmasının hiçbir fayda sağlamayacağını yetkililerden destek beklediklerini söyledi

Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan şoför esnafı koronavirüs sürecinden sonra çok zor zamanlar yaşadıklarını, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen ve dolmuş hatları için belirlenen aylık hat kira bedellerinde indirime gidilmesinin bir fayda sağlamayacağını belirtti.

BİRÇOK SIKINTIMIZ VAR
3 No'lu Dolmuş Hattı Başkanı Mehmet GENÇOSMANOĞLU: Pandemi sürecinden, esnaflarımız büyük oranda etkilendi. İşgal bedeli ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile konuştuk, üç ay erteleme yapıldı ama para kazanamadığımız sürece ertelemenin de bir anlamı kalmıyor. Esnaf olarak birçok sıkıntımız var. Biz mağdur olmak istemiyoruz.

KABUL ETMEDİLER
2 No'lu Dolmuş Hattı 2.Başkan Yardımcısı Şahap YILDIZ: Koronavirüs süreci en çok dolmuş esnafını vurdu. Bu süreçte şoförler sadece günlük yevmiyelerini alabildiler. Büyükşehir Belediyesi'ne de durumumuzu anlatıp işgaliye bedellerimizin iptal edilmesini istedik ama kabul etmediler. Sadece üç aylık ödemeyi ertelediler.En son mecliste aidatların düşürülmesi ile ilgili bir öneri sunuldu ve kabul edildi. İndirim yapılıp yapılmayacağını, ödeme yaptığımız zaman anlayacağız.

KESİN BİLGİ YOK
3 No'lu Dolmuş Hattı 2.Başkanı Nami ÇELİK: Esnafın durumu çok kötü. Bir araçtan üç aile geçiniyor. Ama maalesef şu süreçte para kazanamıyoruz. İşgal, bedelleri ile ilgili bize indirim yapacaklarına dair söz verdiler ve madde mecliste kabul edildi. Belediye'den esnafa karşı anlayışlı olmalarını bekliyoruz.

ÖDEME DURUMUMUZ YOK
Fatih SARIOĞLU: Koronavirüs süreci bizi çok etkiledi. İşlerimiz yok denecek kadar az. Araba sayımız fazla olduğu için 3'e böldük. Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde işgaliye ücreti alması üzerimize daha çok yük bindirdi. Üç aylık işgaliye ücretini peşin yatırdık. Şu anda indirim dahi olsa ödeme durumumuz yok.

MAĞDUR OLDUK
Ercan GÜLER: Pandemiden dolayı işlerimiz çok kötü durumda. İki gün çalışıp bir gün yatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne ödediğimiz işgaliye ücretleri ile ilgili bir mağduriyetimiz oldu. Çalışmadığımız günlerin ücretini bizden peşin aldılar. Erteleme dediler ama ertelenince de faiz bindi. Şimdide indirim diyorlar ama onu dahi ödeyecek durumda değiliz.

BİZİ DE DÜŞÜNSÜNLER
Ebubekir MACİT: Şuanda salgının devam etmesinden dolayı mağduriyetlerimiz devam ediyor. İşgaliye ücretlerini ödeyecek durumumuz yok. Belediye, işgaliye ücretlerini bu dönemde almazsa vicdani bir hizmet yapmış olur. İndirim diyorlar ama yapacaklarsa bizi düşünerek bir indirim yapmalılar.

İNDİRİM YAPILMALI
Mehmet ERDAL: Koronavirüs bizi çok olumsuz yönde etkiledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden işgaliye bedeline indirim yapılmasını istedik. Sadece ertelemeye gidildi. Onu da daha sonra toplu ödemek zorunda kaldık. Umarım yapacakları indirim bizim cebimize göre olur.

MADDE KABUL EDİLDİ
Kadir KAŞIKÇILAR: Koronavirüs süreci bizi çok etkiledi. İşgaliye bedelinin alınmamasını istedik. Fakat çalışmadığımız halde toplu ödeme yapmak zorunda kaldık. Mecliste indirim yapılmasına yönelik madde kabul edildi.

Esra VURAL