https://www.youtube.com/watch?v=fhRj333izR4

Samsun'da koronavirüsün kırtasiyecileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Saadet Kitap Kırtasiye İşletmecisi Şuayip Karaoğlan, "Pandemi ve marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması bizi vurdu" dedi

Samsun'da okullarda yüzyüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kala kırtasiyeci esnafı iş yapamamaktan yakınıyor. Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten esnaf marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılmasıyla birlikte iyice zor durumda olduklarını kaydetti.

İŞLERİMİZ ÇOK DÜŞTÜ
İlkadım İlçesi'nde uzun yıllardır kırtasiyecilik yapan aadet Kitap Kırtasiye İşletmecisi Şuayip Karaoğlan sadece kendi sektörlerinin değil birçok sektörün etkilendiğini belirterek, "Samsun’da ki kırtasiyecilerin yüzde 70’i dükkanlarını kapatmanın eşiğinde. Marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması ise işlerimizi iyice düşürdü " dedi.

GELECEĞİMİZ PARLAK DEĞİL
Karaoğlan, kırtasiyeciliğin geleceğinin pek de parlak olmadığını ifade ederek, "Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Pandemi sebebiyle okulların durumunda da değişiklikler oluyor. Bu gidişle kırtasiye sektörünün işleri de pek parlak olmayacak. Tabi ki çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önemli ama bu sene tüm kırtasiyeci arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.

BİZİ TERCİH ETSİNLER
Fiyatların yüksek olmadığını kaydeden Karaoğlan şöyle konuştu: "Öğrencilerin okula gitmesi mecburi kılınmadığı için, ailelerin çocuklarını böyle bir durumda okula göndereceğini düşünmüyorum. Fakat bu çark da dönmek zorunda. Okul önü kırtasiyecilerin sonunu iyi görmüyorum. Vatandalarımız bizi tercih etsinler. Kurumsal ve şirketlerle çalışan kırtasiyeciler ayakta durabilir. Fiyatlarımız da yüksek değil. Gönül rahatlığıyla alışvreriş yapabilirler."

Esra VURAL