https://www.youtube.com/watch?v=um5iZ690wqU

Samsun Gazi Devlet Hasanesi'nde pandemi servisinde görev yapan Hemşire Cahide Şahin, tek isteğinin çocuklarına doya doya sarılabilmek olduğunu söyledi

Samsun'da koronavirüsle mücadelede hemşireler sağlık sisteminin gizli gücü oldu. Hastayla en çok temas eden şefkatli eller hemşireler, cephenin ‘akıncı birlikleri’ olarak bu görünmez düşmanla savaşıyor. İşte o hemşirelerden biri de Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Cahide Şahin. Yaklaşık 10 yıldır hemşire olan Şahin, pandemi sürecinde yaşadığı zor ve duygu dolu anları Samsun Canlı Haber'e anlattı.

BENİMLE UYANIYORLAR
Biri kız (2) biri erkek (10) iki çocuk annesi olan Şahin görevinin başında olmak için her gün 7.30'da uyandığını belirterek, "Normalde o saatte hiç uyanmayan çocuklar onu hissediyorlar ve benimle birlikte uyanıyorlar. Her sabah ağlayarak onlara veda ediyorum. Çünkü sarılmak istiyorlar. Oğlum büyük olduğu için anlayabiliyor ama iki yaşındaki kızım maalesef anlamıyor. Sarılmak, öpmek, koklamak istiyor. Hatta benimle işe gelmek istiyor. Bu durum çok zor" dedi.

SARILAMAMAK ÇOK ZOR
Çocuklarıyla sarılamamanın çok zor olduğunu en büyük yardımcısının bu süreçte eşi olduğunu dile getiren Şahin, " Bu süreçte en çok eşimin desteği var. O çocuklarla ilgileniyor. Eve gittiğimde çocuklarım sarılmak istiyor. Heyecanlarına karşılık veremiyorum. Onlara sarılamamak çok zor. Çocuğumun ikinci yaş gününü kutlayamadık. Her akşam bana soruyor ama cevap veremiyorum. Mesleğimi seviyorum ve herkes için görevimin başındayım" diye konuştu.

NEFES ALAMIYORUZ
Koruyucu kıyafetlerin içerisinde yaşadıkları zorlukları anlatan Hemşire Cahide Şahin, "Hemen kişisel koruyucu ekipmanlarımızı giyiyoruz. İnsanların maske takmaya zorlandığı yerde biz tulumla mesaimizin sonuna kadar o kıyafetlerin içerisinde çalışıyoruz. Kıyafetlerin içerisinde terliyoruz, nefes alamıyoruz. Ama ekipmanların içerisinde nefes alamamak hasta olup nefes alamamaktan daha iyi" ifadelerini kullandı.
GÖZÜMÜZE BAKIYORLAR
Hastalarla aile gibi olduklarını ifade eden Şahin, " Onların da yaşadıkları da çok zor. Biz yeri geliyor onlara abla, anne ya da evlatlık yapıyoruz. Mesela 30 gün hastanemizde kalan bir amcamız vardı. Günlerce testinin negatifleşmesini bekledi. Artık aile gibi olmuştu. Biz de elimizden geldiğince ona destek olmaya çalıştık her odaya girdiğimizde gözlerimizin içine bakıyordu. Bizden iyi bir haber bekliyordu. Yine bir hastamızın yakınları her gün hastanenin bahçesine gelip hastasını bekliyordu. Gerçekten anlatması kolay ama yaşaması zor olan durumlar" diye konuştu.

LÜTDEN DESTEK OLUN
Büyük bir savaşın içerisine olduklarını ifade eden Şahin, vatandaşların muhakkak maske takmalarını istedi. Şahin, “Biz burada savaş veriyoruz, mücadele ediyoruz. Bu savaşımız insanlık içi bizler burada bu kadar zor koşullar da çalışırken vatandaşlarımızdan tek isteğimiz uyulması gereken kurallara uymaları. Maskemizi takalım hijyenimize ve sosyal mesafe kurallarına uyalım. Biz vatandaşlarımız için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda sevdikleri ve toplum için evde kalsınlar bize destek olsunlar" dedi.

Esra VURAL