https://www.youtube.com/watch?v=wgwWOeehKGI

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu artan vaka sayıları nedeniyle, sıkı tedbirlerin yeniden alınarak kısıtlamaların getirilmesi gerektiğini söyledi

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda koronavirüsle mücadele masaya yatırılırken toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yeni kısıtlamaların gelebileceği sinyalini verdi. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşların bir çoğu, artan vaka sayıları nedeniyle kısıtlamaların getirilmesi gerektiğini ifade etti.

EKONOMİYİ ETKİLER
Orhan SALTAN: Kısıtlama gelebilir. Ama ülkenin ekonomisi için yeniden kısıtlamaların getirilmesi pek iyi olmaz. Bence şu anda alınan tedbirler yerinde ve önemli olan alınan tedbirlere vatandaşın uyması. Vatandaşın tedbirlere uyması için farklı çalışmalar yapılabilir.

ÖNCEDEN OLMALIYDI
Recai TÜRKMEN: Ekonomik açıdan zor durumda olduğumuz için bence kısıtlama gelmez. Artık okullar da açıldı, kafeler tıklım tıklım. İnsanlar normal hayatına devam ediyor. Eğer bir kısıtlama getirilseydi daha önce getirilirdi.

TEKRAR GETİRİLMELİ
Abdullah ALTUN: Bence kısıtlamalar tekrar getirilmeli. Böyle giderse de gelecek gibi gözüküyor. Çünkü insanlar hastalık yokmuş gibi davranıyor. Kısıtlama getirilirse insanlar durumun vehametini anlayabilir ve böylece daha tedbirli davranabilirler.

SİNYAL VERDİ
Recep HASAN: Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, böyle devam ederse kısıtlamaların getirileceği konusunda siyal verdi. Bence vaka sayısını en aza indirmek için gereken neyse o yapılmalı. Zaten insanlar bu şekilde devam ederse kısıtlamalar getirilir. Her şey vatandaşta bitiyor. Eğer kurallara yeteri kadar uysaydık virüs bu kadar ilerlemezdi.

FARKINDA DEĞİLLER
Nimet ŞAVAŞAN: Kısıtlamaların geleceğini ve kesinlikle de gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar durumun ciddiyetini anlamıyor. Eğer koronavirüs ciddiye alınsaydı vaka sayıları bu kadar artmazdı.

KISITLAMA OLABİLİR
Mehmet MERT: Kısıtlamaların getirilmesi gerektiğini düşünyorum. Kurban Bayramı'nda bir kısıtlama getirilmediği için vaka sayıları arttı. Bu yüzden şehirlerarası yolculuklar kısıtlanarak, kalabalık ortamların oluştuğu işletmeler geçici olarak kapatılarak, 18 yaş altı, ve 65 yaş üstünün dışarı çıkması kısıtlanırsa vakalar azalabilir.

GEÇ BİLE KALINDI
Ahmet YILDIZ: Yeniden sıkı tedbirler alınabilir. Hatta bence geç bile kalındı. Geçmişte hangi kısıtlamalar getirildiyse yine aynı şekilde geri gelmeli. Bu gidişle de gelecek gibi görünüyor. Çünkü kimse kurallara uymuyor. Kısıtlamalar azaldı ve vakalar arttı.

KAFELER KAPATILABİLİR
Hasan UZUN: Kısıtlamaların yeniden getirileceğine inanmıyorum. Eğer getirilirse de hafif kısıtlamalar getirilir. Kafeler kapatılabilir ve 65 yaş ve üstü vatandaşlara dışarı çıkma kısıtlaması yeniden getirilebilir.

KISITLAMA GETİRİLMEZ
Süleyman ŞAŞMAZ: Kısıtlamaların geçmişteki gibi sıkı bir şekilde uygulanacağına inanmıyorum. Türkiye'nin ekonomisi zaten çok kötü durumda. Bu ekonomiyle istesek de kısıtlama getiremeyiz. İnsanlar zaten yeterince zorluk yaşadı. Yine aynı durum göze alınamaz.

VAKALAR ARTTI
Emrullah SAĞLAM: Böyle giderse kısıtlamalar gelecek gibi gözüküyor. Çünkü vakalar giderek arttı. Bu yüzden sokağa çıkma kısıtlaması getirilmeli ve toplu taşıma araçlarında yolcu sayısı azaltılmalı diye düşünüyorum.

65 YAŞ VE ÜZERİNE
Şerafettin YILMAZ: Kısıtlama gelebilir. Ama bu kısıtlamanın 65 yaş ve üzerinin sokağa çıkma kısıtlaması olabilir. Bunun dışında pek fazla kısıtlama getirileceğini düşünmüyorum.

Esra VURAL