https://youtu.be/DfaM_fj5i6c

NE YAPMAK İSTİYOR?
Hakan KAYA: Büyükşehir Belediyesi'nin, ne yapmak istediğini anlayamıyorum. Belediyeye ait olan tesisleri kiraya vereceğini haberlerden öğrendim. Sosyal tesisleri kime, neye göre kiraya verecek bunları bilmek lazım. Bu durumun şehrimiz ve belediye adına iyi olmayacağını düşünüyorum.

ÇIKAR OLMAMALI
Ali ALNIDELİK: Büyükşehir Belediyesi tesisleri değeri kadar fiyatta kiraya verirse sorun yok. Ama çıkar uğruna kiralanacaksa Allah'a havale ediyorum. Kim olursa olsun, devletin bir kuruşunu yerse, kim rant sağlamaya çalışırsa bu hiç hoş olmaz.

BÜYÜK BİR YANLIŞ
İlkay İSMAİLOĞLU: Tesislerin kiralanmasının büyük bir yanlış olur. Büyükşehir Belediyesi kendisine ait tesisleri kiraya verecek kadar düştü mü? Kiraya verilen tesisleri de gördük. Bu tür durumlarda genelde haksız kazançlar ve çıkarlar söz konusu oluyor. Umarım olmaz.

KAZANMAK ZORUNDA
İrfan KÜÇÜKKAYA: Büyükşehir Belediyesi, para kazanmak zorunda. Kendi tesislerini çalıştıramıyorsa kiraya verebilir. Umarım çalışma sonunda o tesisler ederi değerinde kiralanır.

BELEDİYE İŞLETMELİ
Ahmet YAYLA: Belediyenin gelire ihtiyacı varsa tesisleri kiraya verebilir. Ama yeterli geliri varsa vermesine gerek yok. Eğer geliri olup da tesisleri kiraya veriyorsa burada bir çıkar ilişkisi olabilir. Tesislerin belediyede kalması ve belediye tarafından işletilmesi taraftarıyım.

KİRA DA MANTIKLI
Haydar BİLGİN: Büyükşehir Belediye'sine ait olan sosyal tesislerin kiraya verilmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Belediye eğer işletemiyorsa, kiralayıp kiracıdan kira ücreti alması mantıklı olur.

KAR EDECEKSE…
Bayram YILMAZ: Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu bir karar. Eğer sosyal tesisler, belediyenin elinde zarar ediyorsa ve kiralanınca belediye kar edecekse verebilir. Herkes malını kiraya verebiliyor.

ONLAR DEVLET MALI
Orhan KAPLI: Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesisler devletin ve kamunun malıdır. Her gelen kendi malı gibi istediklerini yapıyorlar. Sosyal tesislerin kiralanmasına karşıyım.

KALİTE VE DÜZEN YOK
Aslan GEÇER: Tesislerin kiraya verilmesini doğru buluyorum. Hiç değilse kiraya verildiğinde bir düzen ve kalite olur. Çünkü belediyenin elinde tesisler mahvoluyor. Kiracı hiç değilse para kazanmak için düzgün bir sistem getirir.

KALİTE VE DÜZEN GELİR
Süleyman TAŞDEMİR: Tesisler belediye bünyesinde olduğu zaman hizmet olmuyor. Herkes kendini kamu görevlisi olarak gördüğü için tesislerde düzen yok. Kiraya verilirse tesislerde bir düzen olmuş olur.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ