Samsun'un Kavak İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek, özellikle işsizlik sorununun biran önce çözülmesini istedi

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun bir yıllık performansını Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlar, seçim döneminde verilen sözlerin hala tutulmadığını söyledi. Kavaklıların büyük çoğunluğu özellikle yol, su, ulaşım ve işsizlik sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

FARKLI BİR ÇALIŞMA YOK
Hilmi TULUĞ: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun değilim. Mahallemizde yol çalışmaları yok. Başkanımız seçimi alıncaya kadar vaat verdi ama seçimden sonra bir çalışma göremedim. İlçemizde işsizlik sorunu biran evvel çözülmelidir. Bir yıl içerisinde de farklı bir çalışma göremedim açıkçası. Bundan sonra olur inşallah.

İSTİHDAMA HIZ VERİLMELİ
Nurettin ARAL: Belediyemizin hizmetlerinden memnun değilim. Mesala kendilerinden olmayan başka kimseye yardımcı olmuyorlar. Seçimde verilen vaatleri bazen yerine getiriyorlar.  Bir yıl içerisinde bazı çalışmalar yapılmıyor diyemem, yapılıyor. Ama elinde imkan oldukça yapıyor başkan. Onun dışında başkanımızdan stihdam konusunda çalışmalara hız vermesini talep ediyorum. 

OTOGAR ÜCRETSİZ OLSUN
Sabri KAYA: Büyükşehire bağlı ilçe belediyesiyiz. Bu anlamda başkan karınca kararınca çalışmalar yapmaya çalışıyor. Buraya sanat lisesi, ilkokul gelecekti ama gelmedi. Deprem bölgesi olarak ilan edildi ama bu konuda da çalışma göremedik. Eğer bu hususlar tamamlanırsa ilçemiz daha güzel yerlerde olacaktır. İlçemizde bazı iş yerleri açıldı, bu da istihdam sağladı. İlerleyen zaman diliminde daha farklı  çalışmlar olacağına inanıyorum. Başkanımızdan talebim, ilçe merkezine kadar otogar araçlarından ücret alınmaması. Çünkü ulaşım konusu bizim için sıkıntılı. Özellikle hastamız olduğu dönemlerde. 

KAVAK'TA İCRAAT YOK
Ahmet YILMAZ: Başkanımız hiç bir icraatını görmedik. Mahallelerde belediyemizin hizmetleri oldukça zayıf. Hizmet demek önceki dönemin bıraktıklarını tamamlamak demek değildir. Yeni bir  şeyler yapmak demektir. Başkanımız Sarıcaoğlu'ndan sadece verdiği vaatleri yerine getirmesini istiyorum.

MEMNUN DEĞİLİM
Hasan CABBAR: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun değilim. Bir yıl içerisinde yerine getirilen vaatler az da olsa yerine getiriliyor. İlçemizde yollar yapılmalı ve yollara parkeler dönşenmelidir. Özellikle de doğalgaz çalışmaları tüm ilçede tamamlanmalıdır. 

YAVAŞ YAVAŞ OLUR
Ahmet YOLCU: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinden oldukça memnunum. Hastanemiz yapılıyor, iş yerleri açıldı. Daha ne olsun. Seçim zamanı verilen vaatleri yerine getiriyor. Eğer başkan o vaatleri yerine getiremezse seçilemez zaten. Çalışmalar birden olma yavaş yavaş olur. 

ÜCRET ALINMASIN 
Ahmet GÖK: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun değilim. Çünkü seçim öncesi verdiği vaatlerden birisi otogarda yolculardan ücret alınmamasıydı. Seçime kadar oy almak için ücretsiz yaptı. Yolcudan ücret alınmamasını talep ediyorum. İlçemiz temizlik konusunda da sınıfta kaldı. Bir yıl boyunca ilçede bir değişiklik yok. Belki bundan sonra olur bilemeyiz.

SUDAN ÇAMUR AKIYOR 
Cafer KAŞ: İlçemizde musluklardan çamur akıyor. Özellikle mahalle çeşmelerine muhakkak bakılmalı. Başkanımız gelsin mahallelerimizi bir gezsin. Vaatlerden pek bir bilgim yok ama görünen o ki ilçede çalışma olmadığına göre vaaat de yok demektir. Başkanımız su konusuna baksın başka bir işey istemiyorum. 

FARKLI BİR ÇALIŞMA YOK
Erhan GÖK: Seçim döneminde verilen vaatler yerine getiriliyor ama bir yıl içerisinde farklı bir çalışma yok. Başkanımızdan bir hayvan pazarı oluşturmasını talep ediyorum. Ayrıca Kavak'ta bir halk pazarı olsa fena olmaz. Hem belediye hem de bizler kazanırız. İnşallah yerine getirilir. 

VAATLER ORTADA YOK
Necmi ÖKSÜZ: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinde bir durgunluk var. İki yıl önce yapılan hizmetler gayet güzeldi. Seçim zamanı verilen vaatleri Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, maalesef yerine getirmemiştir. Bunun nedeninin ekonomik olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın yol ile ilgili çalışmalar yapmasını istiyorum. 

İŞSİZLİK ÇÖZÜLSÜN
Hüseyin KARACA: Belediyemizin hizmetlerinden memnunum. Bir yıl içerisinde ilçemizde belirli çalışmalar var. Başkanımızın canının sağlığından başka bir şey istemiyorum. Seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmeye çalışıyor. Eğer büyükşehirden destek alırsa belediyemizin daha fazla çalışma yapacağına inaniyorum. Özellikle de işsizlik konusunda. 

KAVAK AYNI KAVAK
Sedat BAK: Kavak Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun değilim. Kavak aynı Kavak. Mahallemde belediyemizin bir şey yaptığını görmedim. Vaatlere gelince de kendi evlerinden başka bir yere çalışma yapmadılar. Kepçe bile çalıştıramıyoruz. Onu da bırakalım alt yapı çalışması bile yok. Başkanımız Kavak'a zarar vermesin yeter. Kendisinden başka bir şey istemiyorum.

Dilber BAHADIR, Cemal Said KAPTAN