https://youtu.be/MvkIhRPTPV0
Doğu Karadeniz’i etkisi altına alan sağanak yağış Samsun ve Ordu’nun ardından bugün Giresun’da da etkili oldu. Giresun'un bir çok ilçesinde su baskınları meydana geldi.

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı.

Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu. İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.

5 KİŞİ KAYIP

Alınan son bilgilere göre 5 kişinin kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.Kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

1 METREYE KADAR SU BASKINI YAŞANDI

Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

Dereli Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda vatandaşların evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Ekipler, iş makineleriyle duruma müdahale etmeye devam ediyor.

YAĞLIDERE'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Giresun il merkezinde hayatı olumsuz yönde etkileyen yağışlar Yağlıdere ilçesinde de etkili oldu. İlçe merkezinden geçen Yağlıdere Deresi’nin ve yan kollarının taşması sonucu yollar göle dönerken araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerledi.

O anları vatandaşlar cep telefonları ile görüntülerken, şuana kadar herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

YAŞLI ÇİFT İTFAİYE YARDIMIYLA KURTARILDI

Giresun merkeze bağlı Hamidiye köyünde fındık toplayan Fikret Günaydın ve eşi Ayşe Hatun Günaydın Yanuklusırt mevkiinde dere yatağının taşması sonucu bahçelerinde mahsur kaldı.

Yaşlı çiftin yakınlarına haber vermesi üzerine bölgeye Giresun Belediyesi İtfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekiplerinin debisi yükselen dere üzerine kurduğu merdiven köprü yardımı ile yaşlı çift bulundukları yerden kurtarılarak evlerine götürüldü. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

GİRESUN-DERELİ-SİVAS KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı.

Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

Merkeze bağlı Ülper köyü yakınlarında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, araçların geçişine izin vermiyor.