Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu kamu kurum ve kuruluşlarında çay ve kahve ikram yasağını desteklediklerini belirtti

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri ve paketli su servisi hariç, her türlü yiyecek ve içecek ikramının durdurulmasına karar verildi. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu kararı desteklediklerini virüsün bulaşma riskinin böylelikle azabileceğini ifade etti

BULAŞMA RİSKİ FAZLA

Osman BERBER: Kamu ve kamu kuruluşlarında ikram yapılması kararını destekliyorum. Çünkü hem kamuda çalışanlar hem de ziyaretçiler için düşünülmüş bir şey. Böylelikle virüsün bulaşma riski çok az olabilecek.

GÜVENLİ OLMUYOR

Reyhan YILMAZ: Verilen kararı destekliyorum. Çünkü kamu kurum ve kuruluşlarında ne yazık ki dikkat edilse de ikramlıklar ortak kullanılıyor. Bardaklar ne kadar yıkansa da ne yazık ki güvenli olmuyor.

TÜM İŞYERLERİNDE UYGULANSIN

Turgay BAŞTÜRK: Kalabalık yerlerde kimin ne yapıp yapmadığı belli olmuyor. Ben sadece kamu kurumlarında değil tüm iş yerlerinde ikramların yasaklanması taraftarıyım. İnsanlar birbirlerine karşı tedbirli olması lazım.

DİKKAT ETMELİYİZ

Remzi ÖZDEMİR: Gayet yerinde ve doğru bir karar olmuş. İleride yasak kalkacak zaten. Şimdi hangi önlem alınması gerekiyorsa onu almak gerekir.

KURALLARA UYMADILAR

Mustafa KÖR: Kimse kurallara uymadığı için bu hallere geldik. Bu yüzden kamu kurum ve kuruluşlarında alınan kararı destekliyorum. Doğru bir karar olmuş.

BİZİ ETKİLEYECEK

Yunus ALP CANDAN: Kamu kurum ve kuruluşlarında alınan kararı doğru buluyorum. Virüsün yayılmasına engellemesi için doğru bir yasak. Sonuç olarak bizim hayatımıza etki edecek.

SEBEBİ VAR

BİLAL SIRTAĞ: Yasak verildiyse bir sebebi vardır. Kimse doğru dürüst yasağa uymuyor. Kararı, sonuna kadar destekliyorum.

BİZİM İÇİN…

Erkan EKER: Kamu kurum ve kuruluşlarında ikram yasağını destekliyorum. Alınan kararların hepsi sonuçta bizim sağlığımız için. Bakanlığımız her an her saniye maske, mesafe ve temizliğe önem vermemiz gerektiği konusunda uyarı yapıyor.

YERİNDE OLMUŞ

Aladdin KURT: Kamu kurum ve kuruluşlarına ikram yasağının getirilmesi yerinde bir karar olmuş. Koronavirüsün arttığı şu günlerde çok doğru bir karar olmuş.

SAKINCASI YOK

Sebahattin ERTEK: Kamu kurum ve kuruluşlarında ikram servisinin yasaklanmasının sakıncalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Birçok insan kurallara uymuyordu. Duyarlılık lazım.

Esra VURAL