https://youtu.be/Jv58yv8QvY8

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu pandemi sürecinde sokak düğünü ve izinsiz yapılan bir takım etkinlilerde koronavirüs riskinin daha fazla olduğunu
bu tür faaliyetlerle ilgili daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtti

Samsun'da yaşayan vatandaşlar son günlerde artan vaka sayılarının kendilerinde endişe yarattığını belirterek, Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların birçoğ izinsiz yapılan sokak düğünleri ve toplu faaliyetlerin riski artırdığını konuyla ilgili ek tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

UYGUN DEĞİL
Halil KALPA: Böyle bir dönemden düğün, nişan ve asker eğlencelerinin yapılmasını uygun bulmuyorum. Çünkü durum vahim ve gidişat iyi değil. Akrabalarımın düğünleri oluyor ama katılmıyorum. Ne kendimi ne de başkalarını riske atmak istemem. İzinsiz yapılan sokak düğünlerine de karşıyım.

TEDBİR ALINMALI
Hayrettin ŞEREF: Tedbirler alınmadan düğünlerin yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben kendimi korumazsam ve düğüne gidersem düğündeki birçok kişiye virüs bulaştırabilirim. Özellikle sokak aralarında yapılan düğün, nişan gibi kalabalık yerlerde daha çok tedbir alınmalı.

FELAKET OLUR
Osman TERCAN: Türk örf ve adetlerine göre düğün, nişan gibi faaliyetlerimiz olacak ama devletin belirlemiş olduğu kurallara da uymak gerekiyor. İnsanlar bunaldı ve kurallara uymuyor. Kurallara uymazsak bir çok kişiye virüs bulaştırırız. Bu da felakete yol açar.

KISITLAMA GETİRİLMELİ
Dilaver DEMİR: Toplu etkinliklerde tedbirler ne yazık ki alınmıyor. Tedbirler alınsa dahi ben çok tasvip etmiyorum. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, kalabalık ortamda koronavirüs bulaşabilir. Düğün salonlarına tedbirler getirildi ama sokakta yapılan etkinlikler bence düğün, nişan, asker eğlencelerine kısıtlama gelse daha iyi olur.

CİDDİ BİR KONU
Arif YILMAZ: Düğünlerde, nişanlarda tedbirler ne yazık ki alınmıyor. Kalabalık etkinlikler tedbir alınarak yapılmalı. Benim de oğlumun düğünü vardı fakat salgın nedeniyle düğünü bir sene erteledik. Bu konu çok ciddi ve göz ardı etmeye gelmez.

AÇIK ALAN SEÇİLMELİ
Hasan YILMAZ: Sokak düğünlerinde ne yazık ki kurallara uyulmuyor. İnsanlar düğün, nişan gibi kutlamalar yapacaksa açık alanları tercih etmeliler. Kapalı alanların koronavirüse daha çok davetiye çıkaracağını düşünüyorum.

KURALLARA UYULMUYOR
İmdat KAYA: Düğün, nişan, asker eğlenceleri gibi kalabalık ortamlarda ne yazık ki kuralara uyulmuyor. İnsanlar kurallara uysa ve tedbirlerini alsa risk azalır. İnsanlar oynarken birbirinden uzak olsa ya da daha az davetli çağırsalar diye düşünüyorum ama bu da olmuyor.

DOĞRU DEĞİL
Nihat ÇAKIR: Pandemi sürecinde düğünlerin yapılması doğru değil. Ben 65 yaş üzerinde bir vatandaş olduğum için aylarca sokağa çıkamadım. İnsanların umursamaz bir şekilde düğün yapıp, bir çok insan davet etmesi ve kurallara uymaması doğru değil.

YAPILMASINA KARŞIYIM
Bahri Türk YILMAZ: Pandemi sürecinde düğünlerin, nişanların yapılmasına karşıyım. Böyle kutlamaların ya da eğlencelerin açık alanda, son derece sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde yapılması taraftarıyım. Ama kapalı mekanlarda yapılmasına karşıyım.

DİKKAT EDİLMELİ
Adem YILMAZ: Toplu etkinliklerde kurallara uyulmuyor. Pandemi döneminde düğünlerde, nişan, asker eğlencelerinde, cenazelerde insanların birbirine dikkat etmesi gerekiyor. Bu tarz etkinliklerde köylerde jandarmanın, şehirde polislerin görevlendirmesi gerekiyor. Sadece etkinliği düzenleyen kişinin kolluk kuvvetlerine bilgi vermesi ile olmuyor, insanların da alınan önlemlere uyması gerekiyor.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ