https://youtu.be/K0ivMkvNnW4

Koronavirüs işsizliği arttırdı

'Önlem alınsın'

Samsunlu vatandaşların bir çoğu, geçen seneye oranla bu sene, koronavirüs nedeniyle işsiz sayısının daha da arttığını söyledi.

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına Samsun'daki işsizlik oranlarını değerlendiren vatandaşların birçoğu, özellikle koronavirüs dolayısıyla işsizlik oranının geçen seneye göre artış gösterdiğini ve bu artışın mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

RAHAT DAVRANIYORLAR
Aydın YÜKSEL: Pandemi dolayısıyla Samsun'daki işsizlik oranının çok fazla arttığını düşmünüyorum. Şimdiki gençler, beğenmiyor ve çalışmak istemiyor. Nasıl olsa anne ya da baba çalışıyor diye düşünerek rahat davranıyorlar.

İŞ BEĞENMİYOR
Hüseyin GÜL: Koronavirüs dolayısıyla, geçen seneye göre işsizlik daha da arttı. Umarım bir an önce işsizliği de aşarız diye düşünüyorum. Fakat bizim insanlarımız iş de beğenmiyor. Türkiye'de böyle bir problem var. Çalışmak isteyene her yerde iş var.

ŞARTLAR AĞIR
Hakkı ARSLAN: Günümüz şartlarının ağır olduğunu düşünüyorum. Günden güne kötüye gidiyoruz. Koronavirüs nedeniyle Samsun'da işsizlik oranı daha da arttı. Geçen seneye göre bu sene işsizlik daha fazla diye düşünüyorum.

ORAN DEĞİŞMEDİ
Özcan DEMİRCİOĞLU: Samsun'da işsiz sayısının arttığını düşünmüyorum. Bence oran değişmedi. Bizler sürekli çalışıyoruz. Vatandaşlar iş beğenmediği için çalışmıyorlar. Bu da işsizlik sorunuymuş gibi yansıyor. Çalışan herkese iş var.

GÜVENİMİZ KALMADI
Yunus Alp CANDAN: Kötü bir durum içerisindeyiz. Malesef iyiye doğru gitmiyoruz ve bu konuda da önlem almıyoruz diye düşünüyorum. Bizlerden alınan vergilerle park, bahçe yerine, fabrika yapılması daha doğru olur. Gelecekten umudumuz yok. Güvenimiz kalmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

İŞSİZLİK ARTTI
Mustafa GÜÇLÜ: Bu sene pandemi nedeniyle işsizliğin daha da arttığını düşünüyorum. Verilere göre, geçen sene işsizlik oranının daha fazla olduğu gösteriliyor. Fakat ben açıklanan verilere inanmıyorum. Pandemiden dolayı tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da bu sene işsizlik daha fazla diye düşünüyorum.

İŞLETMELER KAPANDI
Şaban BİROĞLU: İşsizlik azamış gibi gösterilse de ben azaldığını düşünmüyorum. Pandemi nedeniyle bir çok kişi işten çıkarıldı. Bir çok işletme kapandı. Bence oran daha da artmış durumda. Koronavirüs ne zaman biterse, o zaman işsizlik azalabilir.

GENÇLER İŞSİZ
Mustafa Oğuz AYDIN: Gençler şu anda iş bulamıyor. İşsizlik oranı gün geçtikçe azalması gerekirken artıyor. Gençlerin önünün açılmasını istiyoruz. Geçen sene ise işsizlik oranının daha fazla olduğunu düşünmüyorum.

GİDEREK ARTIYOR
Adem FETTAHOĞLU: Geçen seneyle kıyaslarsak, bence bu sene işsizlik daha fazla. İşsizlik oranı gittikçe artıyor. Bunun önüne geçilmeli. Ne yazık ki bir azalma göremiyoruz. Ülkemizde park, halısaha gibi şeyler yapılacağına, fabrika kurulup gençlere iş olanağı sağlanmalı.

KÖTÜ DURUMDA
İlker GÜLLE:Pandemi dolayısıyla iş yerleri kapandığı için işi olan insan bile işsiz kaldı. Gençlerin hepsi işsiz. Esnaflar da kötü durumda. İşsizliğin azaldığına inanmıyorum. Bu sene işsiz sayımızın daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Tuğba SÖYLEMEZ