https://youtu.be/rAnrs2uhW0Q

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların bazıları kahvehanelerde oyun yasağının devam etmesi gerektiğini, bazıları ise eğlence mekanların ve AVM'lerin açık olduğu belirterek kahvehanelerde oyun oynanması gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, koronavirüs önlemleri kapsamında başta sosyal mesafe olmak üzere gereken tedbirlere uyulmama ihtimali nedeniyle kahvehanelerde okey, tavla ve iskambil benzeri oyunların yasaklanmasını doğru bulduklarını fakat AVM, eğlence mekanları gibi işletmelerin açık olduğunu hatırlatarak, kararların eşit şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

HEPSİ AÇILMALI
Cemil TORUN: Kahvelerde oyun oynanmamasını doğru buluyorum. AVM'lerde çocuk oyun alanları, kafeler, parklar, eğlence yerlerinin açık olması doğru değil. Ya bütün oyun ve eğlence alanları kapatılmalı ya da hepsi açılmalı. Bir kısmını açıp da diğer kısmını kapatmak doğru olmaz.

ÇOCUKLARIN HAKKI
Halis ÖZTÜRK: Kahvehanelerdeki oyun yasağı kaldırılmamalı. Oynatılan oyunlarda, herkesin eli oyun kartlarına ya da taşlara değeceği için virüsün yayılma olasılığı da artmış olur. AVM'lerdeki çocuk oyun alanlarının açık olmasında bir sakınca görmüyorum. Eğlenmek çocukların hakkıdır.

ÖNLEM ALINSIN
Hüseyin OLGAÇ: Pandemiden sonra her yerde her şey serbest hale geldi. Fakat sadece okullarda ve kahvehanelerde sorun yaşanıyor. Kahvehaneler açılıyorsa, önlemler alınarak devam edilebilir. Her yer açık ve önlem alından sonra sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

YASAK KALKMALI
Ahmet YAN: Kahvehanelerde oyun yasağı kalkmalı. İnsanlar eğlenmek, vakit geçirmek için kahvelere gidiyor. Devletimiz karar veriyor ama ne yazık ki eşit davranılmıyor. Kalabalık ortamlar serbest, eğlence alanları, AVM'ler açık fakat kahvehanelerde oyun yasak. Diyecek bir şeyimiz kalmadı.

BÖYLE OLMAZ
Adil ÇİLİNGİROĞLU: Koronavirüs nedeniyle her yerin kapalı olması daha doğru olur. İşletmelerin bir kısmını hizmete açıp da diğer bir kısmını kapatmak olmaz. Koronavirüs bulaşıcı bir hastalık olduğundan dolayı insanlar tedbir almalı ve kalabalık riskli ortamlar kapatılmalı.

VAKALAR ARTIYOR
Kemal GÜLER: Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden kahvehanelerde oyun yasağının kaldırılmaması gerekli. Hatta AVM'lerde oyun alanları, eğlence merkezleri de kapatılmalı. İşletmelere eşit davranılması gerekiyor. Bir tarafa izin verip, diğer tarafa vermek olmaz.

HİJYENE DİKKAT
Recep ARSLAN: Devletin almış olduğu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar hijyen kuralına dikkat etmeyecek. Bu yüzden sıkıntılar yaşanabilir. Her oyundan sonra taşlar ya da kartlar değişilemez. Bu nedenden dolayı kapalı olması daha doğru olur.

YASAK GELSİN
Turan COŞKUN: Sağlık açısından kahvehanelerde oyunun yasak olmasını doğru buluyorum. Fakat tüm eğlence ve oyun alanları yasaklanmalı. Tüm alanlarda eşit davranılmalı. Hijyen ve mesafe konusunda vatandaşlar duyarsız davranabilir. Eğer bir karar

SAĞLIĞA ZARAR
Hasan COŞKUN: Eğlence merkezleri ve oyun alanlarının dezenfekte edildiğini düşünüyorum. Kahvehaneler hijyen açısından sağlıklı değil.

ADİL DEĞİL
İsmail ÇELİK: Kahvehaneler insanlar aralarına mesafe koyarak oyunlarını oynuyorlar. Bu yüzden oyunların yasaklanmasını doğru bulmuyorum. AVM'lerde ise insanlar birbiriyle iç içe eğlenmeye devam ediyor. Bu hiç adil değil. Eşitlik sağlanması gerekiyor.

Tuğba SÖYLEMEZ- Yasin YILDIZ