https://youtu.be/yTsRG7VDv28

Samsun İkinci El Otomobilciler Sitesi esnafı, pandemi dolayısıyla sıfır araç üretilmediği için ikinci el otomobil fiyatlarının yükseldiğini, esnaf olarak kendilerinin de zor durumda olduğunu ve ellerinde araç kalmadığını ifade etti.

İKİNCİ ELE TALEP ARTTI
Fatih DİNLENMEZ: Sıfır araç üretilmediği için ikinci el otomobile talep arttı ve fiyatlar da yükseldi. Biz aracı satıyoruz, sattığımız aracın 3-4 gün sonra üzerine 6-7 bin lira fark koyularak ilana çıkıldığını görüyoruz. Bu durum da fiyatların atmasına sebep oluyor.

BİZ DE ZOR DURUMDAYIZ
Cemal ÖZCAN: Sattığımız araçların yerine yenisini koyamıyoruz. İkinci el fiyatlarının artmasının sebebi sıfır otomobil üretimi yapılmamasından kaynaklanıyor. Bir sıkıntı da ikinci el al sat yapan vatandaşlardan kaynaklanıyor.

BİZE BİR FAYDASI YOK
Fahri CİNEK: Vatandaşın kendi araçlarını internet üzerinde yüksek fiyatlara satması, İkinci el araç fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebi oldu. Araç fiyatlarının yükselmese biz galericiler için bir faydası yok. Tam tersine sattığımız araçlardan zarar ediyoruz. Vatandaş biraz daha sağ duyulu davransa ve araçlarına ederi kadar fiyat biçerlerse fiyatlar yükselmez.

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
FARUK İNCİ: İkinci el otomobilde her gün fiyatlar artıyor. Bunun sebebi de koronavirüsten dolayı, otomobil firmalarının araç üretmemelerinden kaynaklanıyor. Vatandaşlar sıfır araba alamadığı için, ikinci el otomobillerde değerlendikçe değerleniyor.

SIFIR ARAÇ ÜRETİLMİYOR
Beytullah AKUR: Piyasada sıfır araç olmadığı için vatandaşlar da ikinci ele yöneliyor. Bu nedenle ikinci el araçların fiyatları yükseliyor. Sonu nereye gidecek belli değil. Bir çok otomobil firması teslim edilecek araçları bile teslim edemiyor çünkü araç üretimi yok.

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK
Mehmet ÜLKÜ: Şu anda sattığımız aracın yerine araç koyamıyoruz. Sıfır araba olmadığı için, ikinci el otomobil fiyatlarıyla istenildiği gibi oynanıyor. Arabanın binicisi bile aracını bizden pahalıya satıyor. Böyle giderse, fiyatların daha da artacağını düşünüyorum.

ESNAF OLARAK ZARARDAYIZ
Naci FİDAN: İkinci el araç fiyatlarının bu kadar artmasının sebebi, sıfır otomobil üretilmemesinden kaynaklanıyor. Pandemi sürecinden dolayı vatandaşlar toplu taşıma araçlarını da kullanmak istemediği için, ikinci el otomobile rağbet arttı. Artan rağbetten dolayı da fiyatlar yukarıya çıktı. Şu anda vatandaş karda, biz zarardayız. Sattığımız araçların yerine, yenisini koyamıyoruz.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ