https://youtu.be/1npxOLluYwM

Hindistan'ın siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandi'nin barış mesajını dünyaya yaymak için 3 buçuk yıl önce, Hindistan’ın Wardha kasabasından yola çıkan Hintli gezgin Nitin Sonawane, 30’dan fazla ülkeyi ziyaret ettikten sonra Türkiye'deki yürüşüne Samsun'dan başladı.

ANIT'I ZİYARET ETTİ
Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapan Sonawane, Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıkmak için gerçekleştireceği Samsun-Ankara yürüyüşü öncesi, İlkadım İlçesi'nde bulunan Atatük Anıtı'nı ziyaret etti.

CANLI HABER'E KONUŞTU
Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan Sonawane, Samsun'u çok sevdiğini, amacının tüm dünyaya barışı yaymak olduğunu ve Atatürk'ün hayat hikayesinin çok etkileyici olduğunu ifade etti.

30 ÜLKE GEZDİ
Türkiye için Mustafa Kemal Atatürk'ün değeri ne ise Gandi'nin Hindistan için değerinin aynı olduğunu ve ikisini de saygıyla andığını belirten Sonawane, "Samsun harika bir şehir. 3 buçuk yıl önce Hindistan’ın Wardha kasabasından yola çıktım yaklaşık 30 ülkeyi gezdim. Amacım hep barışı sağlamak oldu. Türkiye yolculuğuna Samsun'dan başlamak çok güzel. Bu şehri çok sevdim" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ
Taktığı maskede barış mesajı veren Sonawane, "Gelecek nesillerin, Atatürk ve Gandhi'nin hikayesinden ilham alması ve etkilenmesini istiyorum. Bu yüzden Samsun'dan yürüyüşe başlayacağım. Amacım barışı yaymak. O yüzden de maskeme 'Türkiye'de barış yürüyüşü' yazdım" dedi.

Esra VURAL