https://www.youtube.com/watch?v=l7MbFUrkMo4

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan veliler okullarda alınan önlemlerden memnun olduklarını psikolojik olarak korkularını sürdüklerini söyledi

Uzun bir sürenin ardından okullar, dün kapılarını öğrenciler için açtı. Koronavirüs gölgesinde yüz yüze eğitime başlayan anaaokulu ver birinci sıkın öğrencileri ilk gün heyecanını yaşadı. Çocuklarını ilk okul günün de yalnız bırakmayan veliler ise Samsun Canlı Haber mikrofonlarına koronavirüs nedeniyle okullarda alınan önlemleri yerinde bulurken psikolojik olarak korku, heyecan ve endileyi birarada yaşadıklarını ifade etti.

DAHA DİKKATLİLER
Kadir AKÇE: Çocuklarımızın mecburen okula gidip eğitim alması gerekiyor. Ama vakaların artmasından ötürü okullar açılmamalıydı. Yü z yüze eğitimi değil de online eğitimin yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Gerçi çocuklar büyüklerden daha çok dikkat ediyor.
Ancak bu durum yine de korkularımızı azaltmıyor

ÇOCUĞUMU UYARDIM
Vuslat TÜRE: Çocuklarımızı okula bıraktık ama pandemi dolayısıyla terdirginiz ve korkularımız var. Aynı zamanda çocuğum birinci sınıfa başlayacağı için heyecanımız var.
Onu sosyal mesafesini koruması, ellerini sürekli yıkaması konusunda uyardım. Yaklaşık 2 hafta sonra gidişat belli olacak.

ZOR BİR DÖNEM
Esra TAFLAN: Hem bizim açımızdan hem de çocuklar açısından çok zor bir dönem. Çocuğumu getirmeden önce neler yapması gerektiğini anlattım. Korkularımız var ama bunu çocuklarımıza hissettirmemek için çabalıyoruz. Öğretmenlerimize bu süreçte elbette güveniyoruz. Yani korku heyecan ve endişeyi birarada yaşıyoruz.

EĞİTİM ALMASI ÖNEMLİ
Songül SEKMENOĞLU: Umarım bu zorlu süreci hep birlikte, sorun olmadan atlatırız. Elbette korkularımız var ama çocuklarımızın eğitim alması her şeyden daha önemli. Hepimiz üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

KORKULARIMIZ VAR
Servin ÖZ: Korku ve heyecanı iç içe yaşadığımız bir gündeyiz. Salgınla başa çıkmak zorundayız ve çocuklarımız için elbette endişelerimiz var. Çocuklarımızın yaşı küçük oldukları için temizliklerine dikkat edebilirler mi ya da mesafeyi koruyabilirler mi bilemiyorum. Bu süreçte iş çoğunlukla bize ve öğretmenlerimize düşüyor.

HEYECANLI VE ENDİŞELİYİZ
Şehri SARI: Pandemiden ötürü hem heyecanlı hem de endişeliyiz. Çocuklarımız küçük olduğu için salgının ciddiyetinin farkında değiller. Umarım koronavirüs en kısa zamanda son bulur.

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK SIKILDI
Sevda UÇAR: Veli olarak üzerimize düşen tüm önlemleri aldık. Bu süreçte önemli olan sınıf öğretmeninin davranışları. Öğretmenlerimize güveniyoruz. Çocuklarımız evde olduğu için çok bunalmışlardı. Umarım bu süreci bir sıkıntı olmadan atlatacağız.

MAHRUM KALMAMALILAR
Ümit MUTLU: Neyin ne olacağı belli değil. Çocuklarımız için endişeleniyoruz. Ama çocuklarımız okuldan da mahrum kalmamalılar. Bu yüzden çocuğumuzu okula getirdik ve bekliyoruz.

ÇOK HEYECANLIYIZ
Cemre DURGUN: Koronavirüs sürecinde bir tedirginliğimiz var. İnşallah bu dönemi rahat bir şekilde geçiririz. Ben de çocuğum kadar çok heyecanlıyım.

OKULA GİTMESİ GEREK
Samet DURGUN: İlk çocuğumuz ve ilk heyecanımız. Her velide olduğu gibi bizde de tedirginlik var. Kimi veliler çocuklarını okula göndermek istemiyor. Ama biz gönderme kararı aldık çünkü daha birinci sınıfta ve okula gitmesi gerekiyor.

Esra VURAL