https://www.youtube.com/watch?v=Gy34t9giX1w

Samsun Canlı Haber' konuşan vatandaşların birçoğu karantina kurallarını çiğneyenlere hapis cezası verilmesinin, doğru bir karar olduğunu ifade etti

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, koronavirüs nedeniyle karantina kurallarını çiğneyenlere Türk Ceza Kanunu’nda yer alan "bulaşıcı hastalık tedbirlerine aykırı davranış" maddesinden 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi kararının doğru olduğunu ve ancak caydırıcı cezalarla kuralların yok sayılmasının önüne geçilebileceğini söyledi.


CAYDIRICI OLMALI
Selma ERGÜL: Hapis cezasının alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla hiçbir vatandaşımız alınan tedbirlere uymuyor. Karantinada olması gereken insanlar dışarda. Hatta pozitif vakalar bile dışarı çıkabiliyor. Alınan kararın caydırıcı bir karar olacağını düşünüyorum.

KESKİN CEZALAR OLMALI
Neriman KÖKTEKİN: Hapis cezasının doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Benim evimde hastam var ben çalışmak zorundayım. Kendi adıöa gereken tüm önlemleri alıyorum ama çevremdekiler almadığı zaman benim almış olduğum tedbirlerin önemi değersizleşiyor. Daha keskin cezalar getirilmeli.

DOĞRU KARAR
Savaş AKÇI: Hastalığın daha fazla ilerlememesi açısından hapis cezasının çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu hastalığı ancak toplum olarak birlikte hareket ederek atlatabiliriz. Ben de karantinada kaldım. Ne yapmam gerekiyorsa yaptım. Kurallara uymak zorundayız. Aksi takdirde daha da kötü sonuçlarla karşılaşırız.

OLMASI GEREKİYOR
Feyzi DURGUN: Olması gereken zaten bu. Hapis cezası caydırıcı olur. Eğer virüsten kurtulmak istiyorsak kurallara uymak zorundayız. Aslında insanlar üzerlerine düşen sorumluluğu kimseden uyarı gelmeden yapması lazım. Ne yazık ki kimse önlemini almıyor.

YAPTIRIM ŞART
Alparslan ÖZTÜRK: Kurallara uymayan ve kendi kafasına göre davranan insanlar açısından hapis cezasının gelmesini mantıklı buluyorum. Ancak cezaların esnetilmemesi lazım. Çünkü bizim vatandaşımız kuralları hiçe saymayı çok seviyor.

HAPİS CEZASI MANTIKLI
Niyazi KURT: Koronavirüs her geçen gün artmasına rağmen insanlar çok rahat. Böyle olunca da vakalar artıyor. Bundan dolayı hapis cezasını mantıklı buluyorum. Çünkü caydırıcı bir yasak gelmediği sürece hastalık daha da artacaktır.

İNSANLAR RAHAT
Mustafa ŞENER: Ben özellikle yeni neslin yasaklara uymadığını düşünüyorum. Hastalık konusunda oldukça rahat davranıyorlar. Bu yüzden caydırıcı bir cezanın gelmesi lazım. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için de bir kısıtlama gelmeli. Çünkü onlar daha fazla risk grubundalar.

KARARI DESTEKLİYORUM
Cevat ARSLANOĞLU: Cezadan önce insanın kendi kendisini düşünmesi lazım. Eğer bir insan kendi sağlığını herhangi bir yaptırım üzerinden değerlendiriyorsa bu çok yanlış. Ama görüldüğü üzere de kimse tedbirlere uymuyor. Bu yüzden hastalığı en aza indirgemek amacıyla alınan hapis cezası kararını mantıklı buluyorum.

CEZALAR ARTIRILMALI
Emrah BALOĞLU: Herhangi bir ceza uygulaması yapılmadan bu hastalığın önüne geçebileceğimizi düşünmüyorum. İnsanlar maske bile takmıyor. Polis uyardığında bile polise karşı geliyorlar. Koronavirüs olan insanlar bile karantinada olması gerekirken sokakta dolaşıyor. Virüs ile bu şekilde mücadele edilmez. Herkesin kendi tedbirini alması lazım.

YERİNDE KARAR
Hasan SAĞLAM: Uygulamanın yerinde olacağını düşünüyorum. Özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar yoğun risk grubu içinde. Hastalık konusunda alınan cezaların daha da ağırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Herkes sanki hastalık yokmuş gibi davranıyor. İnsanımız virüsün ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değiller.

Esra VURAL