https://youtu.be/qmiyVutBVXo

SASKİ’nin habersiz yaptığı su kesintisi esnafı isyan ettirdi. Mağdur olduklarını belirten esnaf koronavirüs sürecinde böyle bir uygulamanın doğru olmadığını belirtti

Samsun'un İlkadım İlçesi’nde Kale ve Pazar Mahallesi'nde SASKİ'nin haber vermeden yaptığı su kesintisi hem esnafı hem de vatandaşın tepkisini çekti. Samsun Canlı Haber'e konuşan esnaf ve vatandaş ani su kesintisi nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

BİLGİMİZ YOK
İlyas DEMİR: SASKİ hiçbir şekilde sularımızın kesileceği ile ilgili bize bilgi ermedi. Bilgi almak istediğimizde ise bir arıza olduğunu ve sorunu çözmeye çalıştıklarını söylediler. Bizde bekliyoruz. Ben berberim ve su olmadığı için bekliyorum.

KORONA VAR, SU YOK
Yasin KARADEMİR: Suların kesileceği ile ilgili ne bir bilgi verildi ne de gelen giden oldu. Müşteri yemeğini yiyor ellerini ıslak mendille siliyor. Korona var diyorlar, suyu kesiyorlar. Keşke haber verselerdi.

MAĞDURUZ
İbrahim ADAY: Suyun kesilmesi bizim için büyük bir sorun. Bu konuda dair de hiçbir bilgimiz olmadı. Keşke böyle yapılmasaydı. Hassas bir süreçte büyük mağduriyet yaşadık.

SASKİ'NİN AYIBI
Abdul Cabbar TAŞTAN: Suların kesileceği ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Hele ki haber verilmeden bir anda suların kesilip uzun bir süre gelmemesi resmen SASKİ'nin ayıbı başka bir şey değil.

ABDEST ALAMADIM
Ali ŞAFAK: SASKİ'nin haber vermeden suları kesmesi iyi bir şey değil. Namaz kılmak için abdestimi alamadı. Çok ayıp bir şey. Bu şehir su konusunda bir gün yüzü ve düzen göremedi.

TAŞIMA SUYLA ÇAY
Emrullah İNCE: Sularımızın kesileceğinden haberimiz yoktu. Bir anda sular kesildi. Camiden su taşıyarak bardakları yıkayıp çay demlemeye çalışıyoruz. Esnaf olarak zor durumda kaldık.

PERİŞAN OLDUK
Barış KINALI: Suları keseceklerine dair herhangi bir bilgi verilmedi. Esnaf olarak öğle saatlerinden beri perişan olduk. SASKİ'yi aradığımızda ise net bir cevap alamadık. Koronavirüsle mücadele ederken hijyen konusu bu kadar önemliyken yapılanı doğru bulmadım.

BİDONLA SU TAŞIDIK
İlyas AKTAŞ: Tezgahın üzeri kirli bulaşıklarla doldu taştı. Çayımızı doğru düzgün satamadık. Hiçbir şekilde suların kesileceğine dair haber vermediler. Bidonlarla su taşıyıp bardakları yıkamaya çalışıyoruz.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ