https://youtu.be/FLOAvACcwmE

Samsun'da güvercinler için yemek satan Kemal Parlak, hayvanseverliğiyle örnek oluyor

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan Kemal Parlak, evinde 50-60 arası güvercin beslerken eşinin sesten rahatsız olması üzerine her sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı'na gelerek, burada güvercinler için kuş yemi satıyor.

DERDİ PARA DEĞİL
İşine ticari gözle bakmadığına belirten Parlak, "Bu işi ticaret olarak yapmıyorum. Bir bardak yemi 1 liraya satıyorum. Ama parası olmayıp kuş beslemek isteyen çocuklara bedava yem veriyorum" dedi.

BAĞIM KOPMADI
Hayvanları sevdiği için bu mesleği yaptığını belirten Parlak, “Hayvanları çok seviyorum. Hatta evimin üst katında 50-60 arası güvercin besliyordum. Daha sonra eşimin çok ses yapıyorlar her yer pisleniyor demesi üzerine kuşlarımı verdim. Kuşlarımı verdim ama kuşlardan kopamadığım için burada yem satmaya başladım" diyekonuştu.

AİLELER ANLATSIN
Çocukların istemeden de olsa güvercinleri yaralayabildiğini kaydeden Parlak şöyle konuştu: " Çocuklar küçük olduğu için güvercinlerin ne kadar hassas hayvan olduklarını anlayamıyorlar. Ama anne babalarından ricam. Çocuklarına güvercinlerin hassas hayvan olduklarını anlatsın. Çocuklarda küçük olduğu için güvercinlerin kanadını çekiyor, peşinde koşarken üzerine basıyor. Ailelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor."

Esra VURAL, Yasin YILDIZ