https://youtu.be/eCunbnTNtOQ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Toybelen'de kurulacak yeni sanayi sitesi için 2020'de çalışmaların başlayacağını ifade etmesi, Gülsan Sanayi Sitesi esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı

Samsun'da kentsel dönüşümüm en önemli projelerinden biri olan Gülsan Sanayi Sitesi için somut adımlar atılmaya devam ediliyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım İlçesi'nde bulunan Toybelen mevkiinde kurulacak yeni alanın
ihalesinin 5 Ekim'de yapılacağını söyledi. Başkan Demir'in açıklamasını Samsun Canlı Haber'e değerrlendiren Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, sürecin memnuniyet verici şekilde ilerlediğini kaydetti.

UZAKLAŞMASI GEREKİYOR
Ahmet ÇETİN: Toybelen'e taşındığımız zaman işlerimizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü artık zamanı geldi. Gülsan Sanayi'nin şehir merkezinden çıkması ve uzaklaşması gerekiyor. Toybelen'in daha düzenli bir şekilde olacağını düşünüyorum.

İYİ BİR YATIRIM
Ramazan UYSAL: Gülsan Sanayi Sitesi Samsun'a yakışmıyor. Toybelene yapılacak sanayi sitesinde daha iyi işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Müşterilerimizde kayıp yaşamayacağız. Gülsan sanayiye gelen herkes toybelen sanayi sitesine de gelecektir. İyi bir yatırım olacak.

KAFAMIZ KARIŞMASIN
Tayfun ÖZDEMİR: Gülsan Sanayi Sitesi oldukça karışık ne olacağımız belli değil fakat Toybelen esnaf açısından çok daha iyi olacak. Biran önce çalışmaların yapılıp mağdur duruma düşmeden yeni yerimize geçmek istiyoruz. Kafamızda soru işaretleri kalmasın.

BİRAN EVVEL BİTSİN
Ersan BAÇIK: Toybelen'e yapılacak sanayiyi TOKİ üstlenirse iyi işler başarabilir. Devletin yaptığı tez biter ve bize de hitap eder. Biran evvel park sorunu yaşamadan sağlıklı bir şekilde işimizi yapmak istiyoruz. Devlet bu işe el atmalı. Gülsan Sanayi'nin durumu iyi değil.

ZORLUK YAŞARIZ
Ragıp ÇETİN: Gülsan Sanayi Sitesi esnafı mağdur edilmeden Toybelen'e geçersek iyi olabilir. Sanayinin merkezde olması da doğru değil. Şehir planlaması için Gülsan Sanayi'nin kalkması gerekiyor.Bizim için iyi olacğaını düşünüyorum ama uzak olduğu içinde müşteri kaybedebiliriz.

BİR DÜZENİ YOK
Yaşar ERTAY: Gülsan Sanayi Sitesi'nin Toybelen'e taşınmasının iyi olacağını düşünüyorum. Yanlız ödeme şartları nasıl olacak hangi koşullarla orada iş yapabileceğiz bilemiyoruz. Bunu zamanla göreceğiz. Buranın bir düzeni yok.

SİSTEMLİ VE DÜZENLİ
Hasan ASLANTAŞ:Toybelen'de yapılacak sitenin daha düzenli ve iyi olacağını düşünüyorum. Şehir merkezinden Gülsan Sanayi Sitesi'nin kalkması gerekiyordu. Fakat ilk zamanlarda müşteri kaybedebiliriz. Yaklaşık 5 yıl esnaf cefa çekebilir.

KARADENİZ'İN İNCİSİ
İlyas İNAN:Toybelen'e yapılacak sitesinin Samsun'a büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Trafik sorunu ortadan kalkar. Zaten görünüş de kötü. Samsun, Karadeniz'in incisi. Yeni site, Samsun'a katkılar verecek.

MAĞDUR OLMAYALIM
Mustafa CEBESOY: Gülsan Sanayi Sitesi'nde belirsiz bir şekilde kooperatiflerle yönetiliyoruz. Esnafa gelip kimseye bir bilgi de verilmedi. Esnaf, mağdur olacak diye düşünüyorum. Düzenli bir sisteme geçilirse daha iyi olabilir.

YANIMIZDA DEĞİL
Nurettin YADİGAROĞLU:Toybelen'i bazıları istemiyor. Maddi açıdan sıkıntılar yaşanabilir. Sanayi mevki olarak uzak yerde olmaz. Şehir merkezinde olması daha iyi. Esnafın durumu çok zor. Devlet yanımızda durmuyor.

İYİ OLACAK
Halil ÖZTÜRK: Gülsan Sanayi Sitesi harabe. Toybelen temizlik ve düzen açısından daha iyi olacak Sanayimiz, çok karışık durumda işlerimizin daha iyiye gitmesi lazım. Yeni yapılacak sanayide ise müşteri kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Her şey daha iyi olacak.

VATANDAŞ GELMEYECEK
Uğur AMBARCI:Gülsan Sanayi Sitesi'nden Toybelen'e gidecek olan esnafın mağdur olacağını düşünüyorum. Vatandaşlar yeni sanayiyi tercih etmeyecek. Çünkü kimsr uzak yere gitmeyi istemeyecek.

Tuğba SÖYLEMEZ, Yasin YILDIZ